Γενική Συνέλευση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αίτημα διεκδίκησης επαναφοράς 13ου και 14ου μισθού κατέθεσε η πλευρά Σεβαστίδη

Γενική Συνέλευση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αίτημα διεκδίκησης επαναφοράς 13ου και 14ου μισθού κατέθεσε η πλευρά Σεβαστίδη

Επίθεση στο προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξαπολύουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της μειοψηφίας ΔΣ της ΕνΔΕ, σχετικά το αίτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού που κατέθεσαν.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσεφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, κάνουν λόγο για «τεράστια νίκη των συναδέλφων» κατά τη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.

Όπως επισημαίνουν, κατέθεσαν «συγκεκριμένο γραπτό αίτημα επαναφοράς 13ου και 14ου μισθού», ενώ η πλευρά της προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη και μελών του προεδρείου «έδωσαν σκληρό αγώνα να πείσουν τους συναδέλφους πως ένα τέτοιο αίτημα θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό». Τελικά το αίτημα της ομάδας Σεβαστίδη έγινε δεκτό με ψήφους 63 υπέρ έναντι 34 κατά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης η ομάδα μας με επιχειρήματα και συγκεκριμένες αναφορές κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα των ομάδων του προεδρείου και την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δικαστικό Σώμα, την ασυνέπεια τους σε όσα πριν τις εκλογές υποσχέθηκαν, την συνειδητή αφωνία τους σε κομβικά νομοθετήματα που αφορούσαν την Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς, την διγλωσσία τους μεταξύ των τοποθετήσεών τους και των επιστολών τους προς την διοίκηση. Τις τοποθετήσεις μας αναλυτικά θα τις δημοσιοποιήσουμε τις επόμενες μέρες.

Καταθέσαμε συγκεκριμένο γραπτό αίτημα επαναφοράς 13ου και 14ου μισθού συνεπείς στην μέχρι σήμερα στάση μας. Η κ Στενιώτη και όλα τα μέλη του προεδρείου έδωσαν σκληρό αγώνα να πείσουν τους συναδέλφους πως ένα τέτοιο αίτημα θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, ότι δεν είναι σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες, ότι δεν μπορεί να το διεκδικήσει από τον υπουργό οικονομικών γιατί θα της το απορρίψει. Η καλλιέργεια κλίματος ηττοπάθειας και παραίτησης συνάντησε τεράστια αντίσταση από τα μέλη μας. Με ψήφους 63 έναντι 34, έγινε δεκτό το αίτημα της ομάδας μας και μπήκε χρονοδιάγραμμα διεκδίκησης. Το προεδρείο είναι πλέον υποχρεωμένο να τηρήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Θα τους ελέγχουμε ώστε να είναι συνεπείς με την εντολή του Ανώτατου οργάνου.

Ακολουθεί το αίτημα που κατέθεσε η ομάδα μας και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση:

«ΑΙΤΗΜΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΩΡΩΝ

Τα μέλη του ΔΣ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Παντελής Μποροδήμος, Μιχάλης Τσέφας, Ιωάννης Ασπρογέρακας, Ευθαλία Κώστα, υποβάλουμε ενώπιον της ΓΣ αίτημα να τεθεί σε ψηφοφορία και να δοθεί εντολή στο ΔΣ ώστε μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2023 να διεκδικήσει από τα αρμόδια υπουργεία την επιστροφή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Στην περίπτωση που η διοίκηση αρνηθεί ή δεν απαντήσει στο αίτημα μας να ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο εγνωσμένου κύρους η σύνταξη των δικογράφων και ο διαμοιρασμός τους στα μέλη μας μέχρι τα τέλη Απριλίου 2023».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter