Γενικός γραμματέας πρωθυπουργού «από το παράθυρο» ο Μπρατάκος

Γενικός γραμματέας πρωθυπουργού «από το παράθυρο» ο Μπρατάκος

Σε σήριαλ έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου την αντικατάσταση του Γρηγόρη Δημητριάδη για τη θέση του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού. Μετά την αρχική ανακοίνωση του Γιάννη Μπρατάκου για τη θέση την ημέρα της παραίτησης του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε «προσωρινός» ο Στέλιος Κουτνατζής με ορίζοντα τις 10 Σεπτεμβρίου, για να ανακοινωθεί αιφνιδιαστικά την Τρίτη η άμεση ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Ο κ. Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνει υφυπουργός στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον Γενικό Γραμματέα Πρωθυπουργού» αναφέρει το λιτό δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως η ορκωμοσία του θα γίνει την Παρασκευή.

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατία και παραιτηθέντας αλλά ακόμα εν ενεργεία πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ήταν γνωστό από την ημέρα της παραίτησης του Γρηγόρη Δημητριάδη πως θα τον αντικαταστήσει στη νευραλγική θέση δίπλα στον πρωθυπουργό. Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Γ. Μπρατάκος αποτελεί κατ’ ουσίαν «συνέχεια» του Γρ. Δημητριάδη, αφού οι δύο άνδρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και κοινές αξίες.

Ωστόσο, μετά τη γνωστοποίηση της επιλογής του Γ. Μπρατάκου για τη θέση στις αρχές Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά έγινε γνωστό πως θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα πρωθυπουργού ο Στέλιος Κουτνατζής προσωρινά, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε το ΦΕΚ της 10ης Αυγούστου με το οποίο ανακοινώθηκε η «προσωρινή» επιλογή του έτερου εκλεκτού της οικογένειας του πρωθυπουργού.

Τελικά, στις 30 Αυγούστου έγινε γνωστό πως ο Γ. Μπρατάκος διορίζεται σε θέση υφυπουργού στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητες γενικού γραμματέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φόρμουλα αυτή επελέγη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποχώρηση του Γ. Μπρατάκου από τη θέση της ηγεσίας του ΕΒΕΑ, αφού Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία πασχίζουν να ελέγξουν την επόμενη ημέρα. Πάντως, ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει την παραίτησή του από το τιμόνι του ΕΒΕΑ στις 5 Αυγούστου, όταν έγινε γνωστό πως θα αντικαταστήσει τον Γρ. Δημητριάδη.

Σημειώνεται πως ο Γ. Μπρατάκος είναι διόλου τυχαίο στέλεχος του κόμματος, αλλά και του στενού κύκλου του Κυρ. Μητσοτάκη. Εκτός των στενών σχέσεων με τον Γρ. Δημητριάδη, κρατάει και τα ηνία του κόμματος, και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες και τα ηνία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Για την παρουσία του στον ΕΒΕΑ, όπου αντικατέστησε τον θανόντα Κωνσταντίνο Μίχαλο, αποτέλεσε κόλαφο η καταγγελία του τέως -πλέον- προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που κατήγγειλε την «πραξικοπηματικού χαρακτήρα» αντικατάστασή του, με ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ένωσης.

Εξάλλου, οι ρίζες του Γ. Μπρατάκου βρίσκονται δίπλα σε αυτές της οικογένειας του Κυρ. Μητσοτάκη, αφού ο πατέρας του, Άγγελος Μπρατάκος, είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989 και στη Β’ περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές του 1990, 1993, 1996 και ήταν υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter