Γενικός του διευθυντής WFP: Το Νόμπελ Ειρήνης είναι «μια πρόσκληση για δράση»

Γενικός του διευθυντής WFP: Το Νόμπελ Ειρήνης είναι «μια πρόσκληση για δράση»

Το Νόμπελ Ειρήνης που δόθηκε σήμερα στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ((WFP/ PAM) είναι “μια έκκληση για δράση”, δήλωσε ο γενικός του διευθυντής, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μπίσλι, από τον Νίγηρα όπου ήταν σε αποστολή.

“Είναι μια έκκληση για δράση γιατί η Επιτροπή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης αναγνωρίζει ότι η πείνα στον πλανήτη αποτελεί μείζονα αιτία συγκρούσεων και ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν από λιμό”, δήλωσε ο Μπίσλι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Νιαμέι.

“Είναι μια πρόσκληση για δράση προς τους δωρητές μας, τους δισεκατομμυριούχους, όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν”, δήλωσε ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ, που έχει 17.0000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και που σιτίζει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

“Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον Νίγηρα είναι ένα μήνυμα από ψηλά στον υπόλοιπο κόσμο: μην ξεχνάτε τον Νίγηρα, μην ξεχνάτε το Σαχέλ, μην ξεχνάτε τους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας των πολέμων, των συγκρούσεων και της Covid”, δήλωσε ο Μπίσλι.

Ο Νίγηρας είναι μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου και, με αρκετές χώρες του Σαχέλ, είναι το πεδίο φονικών επιθέσεων τζιχαντιστών εδώ και χρόνια.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος υπογράμμισε επίσης ότι ο λιμός είναι αιτία θανάτου για 6,7 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο φέτος, όταν η επιδημία του κορονοϊού έχει σκοτώσει ένα εκατομμύριο.

“Αν δεν δράσουμε τώρα, θα έχουμε λιμούς βιβλικών διαστάσεων”, προειδοποίησε, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την επιδημία της Covid.

Με έδρα τη Ρώμη από το 1961 που ιδρύθηκε, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από εθελοντικές εισφορές, αναφέρει ότι πέρυσι μοίρασε 15 δισεκατομμύρια μερίδες φαγητού και βοήθησε 97 εκατομμύρια ανθρώπους σε 88 χώρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter