Γεννηματά: 30-31 Μαρτίου το συνέδριο – Επίθεση στον Τσίπρα

Γεννηματά: 30-31 Μαρτίου το συνέδριο – Επίθεση στον Τσίπρα

Στις 30 και 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί το έκτακτο καταστατικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του φορέα.

Η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της, δήλωσε ότι πρέπει να τελειώσει η μεταβατική περίοδος κατά την οποία λειτούργησε το ΚΙΝΑΛ ως πολυκομματικός φορέας, προκειμένου να γίνει ένα ενιαίο κόμμα και να μπει οριστικό τέλος στην εικόνα της Βαβυλωνίας που επικράτησε ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των κομμάτων που συγκροτούν το ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι ήρθε η ώρα να κάνουν μερικά βήματα πίσω, όπως έπραξε και το ΠΑΣΟΚ, και τόνισε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τα νέα εκλεγμένα όργανα που θα προκύψουν από το συνέδριο. Οι εκλογές ανάδειξης των συνέδρων θα γίνουν στις 3 Μαρτίου, από τις οποίες θα εκλεγούν 3500 στελέχη.

Γεννηματά: «Ο Τσίπρας έγινε τώρα χορηγός και της Ακροδεξιάς»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός, αφού «ξέπλυνε» τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για την οικονομική κρίση, με τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό έφερε στη χώρα ένα νέο διχασμό, ο οποίος, σε συνδυασμό με το κλίμα «συναλλαγών και εκβιασμών», όπως είπε, που επικρατεί ενισχύει τις ακραίες δυνάμεις. Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έγινε τώρα χορηγός και της Ακροδεξιάς».

Όσο για την στρατηγική του κόμματός της, επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει αυτόνομη πορεία και απέρριψε τα μέτωπα είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο λαός με την ψήφο του θα καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις και όχι κάποιο «πολιτικό η επιχειρηματικό κέντρο».

Κριτική από τον Καμίνη

«Είμαι εδώ, είμαι παρών και στηρίζω την ενότητα», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος, ωστόσο, άσκησε κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για εικόνα αποδόμησης. «Είμαστε μείον δύο κόμματα και αρκετά στελέχη», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε δικαιωμένος για την αντίθεσή του στην πολυκομματική λειτουργία του ΚΙΝΑΛ. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το Σκοπιανό, «θα μας διχάσει ξανά για τον διαχωρισμό πολιτείας-εκκλησίας». Γι’ αυτό, όπως είπε, απαιτείται συλλογική λειτουργία του Κινήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter