Γεννηματά: «Εγγυώμαι την πολιτική σταθερότητα»

Γεννηματά: «Εγγυώμαι την πολιτική σταθερότητα»

Σε πρώτο ενικό μίλησε αυτή τη φορά η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική της ομιλία στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο, προκειμένου να πείσει τους πολίτες εκείνους οι οποίοι αγωνιούν μην… χάσουμε τον Μητσοτάκη, εάν δεν βγει αυτοδύναμος!

«Εγγυώμαι την πολιτική σταθερότητα», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επανέλαβε ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι «Τσίπρας ή Μητσοτάκης», δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος», είναι «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, αλλά και απέναντι «στον ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση». Και κάλεσε τους πολίτες, των οποίων «ακύρωσε τις ελπίδες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, να τους ακυρώσει με την ψήφο τους. Επανέλαβε τα περί «παλαιάς και νέας δεξιάς», αναφερόμενη σε Μητσοτάκη – Τσίπρα αντίστοιχα (σ.σ. ξεχνώντας το… δεξιό ψάλτη του Σαμαρά, Βενιζέλο) και κατηγόρησε αμφότερους ότι συγκάλυψαν τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, αλλά και για «παράδοση» όλων των όπλων που είχε εξασφαλίσει για την Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως προς το Μακεδονικό, με την ενδιάμεση συμφωνία. «Τους πρόδωσαν οι επιστολές του κ. Καραμανλή που τις έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στην αποκάλυψη του Documento, το οποίο, φυσικά, δεν κατονόμασε…

Και κατέληξε στο… γνωστό τσιτάτο πια: «είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής»! Αφού επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα για τα… πάντα, είπε και δυο λόγια για την «παλαιά» δεξιά – την ορίτζιναλ!

«Δεν είναι λύση η επιστροφή στη δεξιά, στην παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, μια πολιτική που, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει. «Δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη», τόνισε για τη ΝΔ και κάλεσε τους ψηφοφόρους να πουν «όχι» στην παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα, «όχι στην κυριαρχία της δεξιάς, όχι στις ανισότητες, που δεν είναι φυσικό φαινόμενο» (σ.σ. αλήστου μνήμης ατάκα του Κυριάκου)!

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ βασίζει όλη την πρότασή της στο δόγμα των οριζόντιων φόρο-απαλλαγών, καθώς γι’ αυτούς «η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε, με κάποιο αυτόματο τρόπο, που δεν εξηγείται πουθενά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει πιθανότατα «επειδή μάλλον δεν τους ενδιαφέρει».

«Όσο μιλούν, τόσο αποκαλύπτονται» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στα… μαργαριτάρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί επταήμερης εργασίας και ψυκτικών από το Περιστέρι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λεγόμενα του υποψηφίου της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου – τον οποίο έσπευσε να «μαζέψει» το Μοσχάτο – επισημαίνοντας πως «σήμερα, μας μίλησαν και για προληπτική πιστοληπτική γραμμή», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «το πολυδιαφημισμένο σχέδιο της ΝΔ είναι θολό τοπίο»!

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι το ΚΙΝΑΛ έχει χαράξει «αυτόνομη πορεία», ότι δεν κάνει συμβιβασμούς, καθώς και ότι δεν πρόκειται να μπει σε κυβέρνηση «ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί». Σίγουρη (σ.σ. από καιρό, εξάλλου) για την αυτοδυναμία της ΝΔ, δήλωσε ότι «η αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα», καθώς απαιτούνται 200 βουλευτές για να ψηφίσουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου – αυτής της… τρισκατάρατης απλής αναλογικής!

Επανέλαβε, πάντως, ότι ο Κ. Μητσοτάκης, που δήλωσε πως ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, «εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό, με το όπλο του κ. Τσίπρα – την απλή αναλογική».

Και κάλεσε τους απογοητευμένους από την κυβέρνηση πολίτες, εκείνους που στράφηκαν προς τη ΝΔ «μόνο και μόνο για να διώξουν τον Τσίπρα», όπως είπε, να μη παραδώσουν «την προοδευτική τους ταυτότητα» και να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής (σ.σ. που είναι μες την πρόοδο… ασυζητητί)! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter