Γεννηματά: «Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου»

Γεννηματά: «Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου»

Επίθεση σε Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη, αιχμές για Ανδρουλάκη

Στον απόηχο της ρήξης με τον Σταμάτη Μαλέλη – αυτή τη φορά – συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να κάνει μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να ανασυντάξει τις δυνάμεις του για την επόμενη μέρα. Η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει, προκειμένου να απαντήσει σε όσους επικρίνουν τις αποφάσεις και την στρατηγική της για τις επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Και επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον παλαιό της σύντροφο και νέο υπουργό της ΝΔ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τον ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη!

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι από κοινού, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προσπαθούν να λεηλατήσουν το Κίνημα Αλλαγής και να στήσουν ένα νέο δικομματισμό και υπογράμμισε πως το κόμμα άντεξε, χωρίς να πετύχει το στόχο του, όμως, για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Υπενθύμισε τις προσπάθειες που έγιναν για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το ΚΙΝΑΛ και παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη. «Έγιναν και λάθη και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου», δήλωσε και προσέθεσε ότι οφείλουν όλοι να αναρωτηθούν «και ιδιαίτερα οι κρυπτόμενοι στον αγώνα, που αρχίζουν τώρα – με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες – να εμφανίζονται», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν θα υπήρχαμε καν σήμερα, αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η προσπάθεια».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να εξηγήσει σε ποιους αναφέρεται, δίχως να τους κατονομάσει: «Μιλάω γι αυτούς που και το 2015 έλεγαν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, να γίνει ΕΠΙΝΕ (σ.σ. συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος), με διαδικασίες μακριά από τη βάση της παράταξης», υπονοώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη!

Η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας από το 2015, ανέφερε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο κόμμα και σήμερα είναι τρίτο, χωρίς στο χώρο να υπάρχουν πλέον κόμματα όπως το Ποτάμι. Και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι συνεχίζει την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μεταγραφές «προθύμων», με αντάλλαγμα θέσεις – μια σαφή αναφορά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με αυτή την ευκαιρία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΝ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στα στελέχη του κόμματος, λέγοντας πως «όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας, να φύγουν ΤΩΡΑ»!

Ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή από πρόσωπα κύρους με επικεφαλής τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη, για να εξετάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα. Και εξήγγειλε πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο, με θέμα «Η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας, μητρώο στελεχών και ακαδημία στελεχών, την οποία αναλαμβάνει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση, αναδιοργάνωση των κομματικών οργανώσεων, συγκρότηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων, καθώς και συγκρότηση των τομέων του κόμματος σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία.

Τον συντονισμό των τομέων πολιτικής θα έχει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος, ενώ διευθυντής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter