Γεννηματά: «Είμαστε εδώ για την πολιτική σταθερότητα»

Γεννηματά: «Είμαστε εδώ για την πολιτική σταθερότητα»

Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε με συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τα περί «παλαιάς και νέας δεξιάς» αναφερόμενη στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, καθώς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό, με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική». Κατηγόρησε τη ΝΔ οτι βασίζει ολόκληρη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φοροαπαλλαγών, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τις πολιτικές της περιόδου 2004-2009 των κυβερνήσεων Καραμανλή, που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια.

Εξαπέλυσε πυρά και κατά του Αλέξη Τσίπρα, επειδή «συγκυβέρνησε με την Καραμανλική συνιστώσα», για να καταλήξει στη μόνιμη επωδό των τελευταίων εβδομάδων πως «είτε Μητσοτάκη ψηφίσεις, είτε Τσίπρα, πάλι Καραμανλής βγαίνει»!

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ για να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και υπενθύμισε ότι το κόμμα της, από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης και χωρίς να διεκδικεί υπουργικές καρέκλες ή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, μπορεί να συνδράμει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, με κατάργηση της απλής αναλογικής, στην ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καθώς τα περισσότερα άρθρα χρειάζονται 180 ψήφους για να περάσουν και στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τα πλεονάσματα και το Υπερταμείο.

Και ξεκαθάρισε ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» του ΚΙΝΑΛ. Η κυρία τόνισε ότι «δεν θα ανεχθεί» πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις με τον τρόπο που τις εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας το παράδειγμα της ΔΕΗ, κατώτερο μισθό που θα καθορίζεται από υπουργούς, ενώ θα πρέπει να καθορίζεται μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και περικοπές στις συντάξεις βάσει του Νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος, όπως είπε, «πρέπει να καταργηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter