Γεννηματά: «Έκρυβαν την επιστολή Καραμανλή στον Μπους»

Γεννηματά: «Έκρυβαν την επιστολή Καραμανλή στον Μπους»

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου περιοδεύει η Φώφη Γεννηματά τις τελευταίες ημέρες. 

Στην εκδήλωση, μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόσο για την πολιτική πορεία και την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, όσο και για το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε αρχικά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πέρασαν 100 χρόνια από τη γέννησή του και 23 χρόνια «από τότε που έφυγε από κοντά μας». Χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «ηγέτη από το μέλλον και απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα», που πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος, αλλά σήμερα, όπως είπε, «αυτοί που τον πολέμησαν τον μνημονεύουν, αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν και αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν». Και τόνισε ότι η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μια Ελλάδα «που απελευθερώθηκε από το βαρύ ιστορικό φορτίο από το κράτος της Δεξιάς» (σ.σ. λίγες μέρες νωρίτερα, βέβαια, είχε «δώσει», εμμέσως πλην σαφώς, ψήφο ανοχής στη σημερινή Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνη Γεωργιάδη!)…

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι καθαρό: «Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, όπως επιχειρούν να εκβιάσουν (σ.σ. η ΝΔ) τους πολίτες», ανέφερε και κατέληξε ότι το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες. Υποστήριξε ότι τώρα βγαίνουν στη φόρα «τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη» των ευθυνών των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση και τονίζοντας πως πλέον τσακώνονται «για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων».

Αναφερόμενη στην αποκάλυψη του Documento – χωρίς να κατονομάσει την εφημερίδα, φυσικά – η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε πως η αλήθεια είναι ότι «και οι δύο (σ.σ. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά τους πρόδωσε η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους, που την έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια». Και όλα αυτά, για να καταλήξει στη γνωστή επωδό των τελευταίων μηνών πως «είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής»!

Επανέλαβε ότι η παράταξή της εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και ζήτησε ψήφο στο ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να… βγουν τα κουκιά – χρειάζονται 200, εξάλλου – για να καταργηθεί η απλή αναλογική, λέγοντας για τον κ. Μητσοτάκη πως μετατρέπει «ένα θεμιτό στόχο του, να διεκδικεί την αυτοδυναμία, σε ωμό εκβιασμό».

«Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές», τόνισε η κυρία Γεννηματά – και δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς αν αυτό το… «εγώ μόνος» του Κυριάκου είναι που την ενοχλεί περισσότερο!

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι ο λαός με την ετυμηγορία του θα καθορίσει το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος, προσθέτοντας μάλιστα «οι πολίτες θα μας αναθέσουν ρόλους». Ωστόσο, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του κόμματός της, τονίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ «δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός», καθώς δεν τους ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες και δεν αλλάζουν ρότα, «όπου φυσά ο άνεμος».

Από τον στόχο της τρίτης θέσης και της τρίτης διερευνητικής εντολής, στην υπεύθυνη αντιπολίτευση και στην ψήφο ανοχής στη ΝΔ. Από την «αποπομπή» του δεξιόστροφου Βενιζέλου, ξανά στην ψήφο ανοχής στη ΝΔ! Αναμφίβολα, η κυρία Γεννηματά δεν αλλάζει ρότα, όπου φυσά ο άνεμος! Απλά, όπως εξήγησε εκ νέου, δεν θέλει να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία…

«Απογοητεύτηκες από τον ανεύθυνο και αλαζονικό ΣΥΡΙΖΑ; Στράφηκες προς την ΝΔ, μόνο και μόνο για να διώξεις τον Τσίπρα;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά στους πολίτες, καλώντας τους να δώσουν ψήφο στο ΚΙΝΑΛ, «που αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί προοδευτικό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη δεξιά». Και δανειζόμενη ένα στίχο του Διονυσίου Σολωμού κατέληξε πως «με λογισμό και μ’ όνειρο» προχωράμε. Η αλήθεια είναι ότι το λογισμό, τον βλέπουμε – με το όνειρο δυσκολευόμαστε λιγάκι… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter