Γεννηματά: «Έκθεση ιδεών από τον πρωθυπουργό»!

Γεννηματά: «Έκθεση ιδεών από τον πρωθυπουργό»!

Έντονη κριτική άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι είναι «αόριστες και ατεκμηρίωτες». Η κυρία Γεννηματά, μάλιστα, μίλησε για «έκθεση ιδεών» από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε την ίδια προεκλογική ρητορική, ενώ έκανε λόγο για επιστροφή της ΝΔ στην κλασική Δεξιά.

«Οι έξι αλήθειες σας, κύριε Μητσοτάκη, κρύβουν ισάριθμα ψέματα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας ως «πολιτική υποκρισία» την ανάληψη θέσης γενικού γραμματέα από τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος ως βουλευτής του Ποταμιού είχε υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον, δήλωσε ότι αποτελεί «προσβολή στη μνήμη των νεκρών» στο Μάτι η τοποθέτηση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, κ. Τσουβάλα, στη θέση του γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «συνεχείς κωλοτούμπες» από την κυβέρνηση – απαντώντας στο σχετικό χαριτολόγημα του πρωθυπουργού και προειδοποιώντας τον να προσέξει για να μην κάνει τα ίδια και με την Τουρκία!

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι το κόμμα της υποστηρίζει μια οικονομική πολιτική χαμηλών πλεονασμάτων, αλλά με υψηλές δημόσιες επενδύσεις, στο πλαίσιο μια αναπτυξιακής πολιτικής με χαμηλότερη φορολογία. Και προσέθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα σχετικό στη διάρκεια της ομιλίας του, απευθύνοντάς του το ερώτημα «τι θα γίνει με την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων».

«Οι δηλώσεις σας είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνες για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», σημείωσε η κυρία και Γεννηματά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία οργανωμένη πολιτική στήριξης όλων εκείνων «που φτωχοποηθηκαν από τις πολιτικές του κ. Τσίπρα με τη συνεργασία των δεξιών γυρολόγων». Και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι η

επανίδρυση του κράτους «σας ακολουθεί και σας στοιχειώνει». Επιπλέον, η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είπε τίποτα για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε βαριά κληρονομία, χρειαζόμαστε καθαρές κουβέντες κύριε Μητσοτάκη, δεν είπατε τίποτα ούτε για τα αγροτικά προϊόντα, ούτε για τις επιχειρήσεις», ανέφερε. Μιλώντας για τη ΔΕΗ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «την εφερε σε αδιέξοδο» και ζήτησε από την σημερινή κυβέρνηση να φερει ένα ολοκληρωμενο σχεδιο, καλώντας παράλληλα τους υπουργούς να μην απαξιώνουν την εταιρεία με τις δηλώσεις τους.

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο από την αρχή της θητείας του και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή» από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα αυτό.

Προανήγγειλε, ακόμη, ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και τις ευθύνες για την κρίση από όταν μπήκε η χώρα στο ευρώ μέχρι σήμερα. Μάλιστα, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα κύριε Τσίπρα, γιατί σήμερα για πρώτη φορά μετά από χρόνια αναφερθήκατε στις ευθύνες της ΝΔ για την κρίση. Το κάνετε βέβαια τώρα, που είστε στην αντιπολίτευση»…

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις δεσμεύσεις της χώρας, τις οποίες έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επαναλαμβάνει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης: «Ίδιες δεσμεύσεις, κύριε Μητσοτάκη, σημαίνει και ίδιες πολιτικές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter