Γεννηματά: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα διπλά βιβλία για τα κρούσματα

Γεννηματά: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα διπλά βιβλία για τα κρούσματα

Την εις βάθος διερεύνηση του παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τη Δικαιοσύνη ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά για την παραβίαση των μέτρων από τον πρωθυπουργό στην Πάρνηθα και την απόκρυψη των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών.

«Δεν κατάφεραν ούτε να καταγράψουν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή, αφού δεν υπήρχε ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Ολομέλειας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εις βάθος διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη για το παράλληλο σύστημα καταγραφής.

Συγκεκριμένα, η Φ. Γεννηματά έκανε λόγο για «αναποτελεσματικότητα, η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός καλλιεργούν την καχυποψία και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης που εντείνονται με νέα δημοσιεύματα για διπλά βιβλία των κρουσμάτων, δηλαδή αναξιόπιστο Μητρώο Ασθενών, για αδιαφανείς διαδικασίες προμήθειας τεστ και μάλιστα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Ως προς την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για το ασφαλές άνοιγμα μετά το δεύτερο lockdown, χαρακτήρισε «κλειδί» τα μαζικά τεστ και τη σωστή ιχνηλάτηση. «Διατηρώντας τα γενικά μέτρα (μάσκα, περιορισμό κινήσεων, τηλεργασία) μπορούμε σταδιακά να απελευθερώσουμε περιοχές ή περιφέρειες που δεν είναι επιδημιολογικά φορτωμένες» εξήγησε και κάλεσε την κυβέρνηση την εν λόγω στρατηγική για να «δώσει ανάσα στους πολίτες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter