Γεννηματά: «Η σημαία μας θα μείνει ψηλά στον ιστό της»

Γεννηματά: «Η σημαία μας θα μείνει ψηλά στον ιστό της»

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά, με την ομιλία της στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «CARAVEL» και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο. 

Μίλησε για «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής», ενώ επανέλαβε πως «οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ξεκάθαρες, προοδευτικές, προγραμματικές συμφωνίες, όπως έχουμε αποφασίσει».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην αμφισβήτηση που δέχεται, κυρίως εξαιτίας των εκλογικών αποτελεσμάτων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και στο αίτημα για «επιστροφή» στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θεσμικό κόμμα και ότι πρώτη εκείνη εγγυάται το δικαίωμα όλων των στελεχών και των μελών στην άποψη και την κριτική. «Αλλά είναι η ώρα να συναποφασίσουμε ότι αυτή τη θεσμική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις σεβόμαστε όλοι», ανέφερε με νόημα, προσθέτοντας: «Το τρένο μας χωρά όλους. Αλλά θα προχωρήσει μπροστά και χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω».

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε πως «είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής». Και κάλεσε όσους επιμένουν για την «αναβίωση» του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας παράλληλα τη δική της ηγεσία, «να σταματήσουν τώρα όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ», όπως είπε, «και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν παραδίδουμε τα σύμβολά μας και την προοδευτική μας ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Προχωράμε μπροστά με λογισμό και με όραμα. Επόμενος σταθμός η Συνδιάσκεψη» (σ.σ. συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ για τη Σοσιαλδημοκρατία, που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο).

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να μιλήσουν με εξωστρέφεια και ανέφερε ότι η αντεπίθεση θα έχει και οργανωτικά χαρακτηριστικά, με στόχο τη συγκρότηση του ΚΙΝΑΛ «σε ένα κόμμα που αλλάζει σταδιακά γενιά, με μπροστάρηδες νέα πρόσωπα με κατάρτιση και ικανότητες, που μπήκαν στην εκλογική μάχη και οφείλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες, και με τα έμπειρα στελέχη μας στο πλάι τους εγγύηση, χωρίς να τους πνίγουν»!

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινείται χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση και ότι «έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα» για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για το Υπερταμείο. «Θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ, όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο, τη διέσυραν και έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές», επεσήμανε.

Για την ψήφο των αποδήμων ανάφερε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ξεκάθαρη «απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» και αυτή η θέση είναι ένα «ένα μεγάλο ‘’ναι’’. Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή εκπροσώπων τους στην ελληνική Βουλή», ενώ σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει «παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα».

Για την υπόθεση Νοvartis – που αφορά και στο κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο – επανέλαβε «την προσπάθεια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους», ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Γεννηματά είπε ότι «δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες και συνεχίζει να δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια, συνεχίζει τις διχαστικές λογικές». Όσο για τις εξελίξεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είτε σούπερ μάρκετ είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν! Και ο κόσμος δεν θα πάρει». Με 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, και 8% το ΚΙΝΑΛ, μάλλον άλλη γνώμη έχει ο κόσμος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter