Γεννηματά: «Kάθε πρόεδρος οφείλει να αξιολογεί τα στελέχη του και βάσει ηθικής»!

Γεννηματά: «Kάθε πρόεδρος οφείλει να αξιολογεί τα στελέχη του και βάσει ηθικής»!

Με ένταση, αλλά και αποφασιστικότητα, μίλησε η Φώφη Γεννηματά στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας με τρόπο κατηγορηματικό, αναφορικά με την αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, ότι «δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση σε κανέναν»! Και εξήγησε ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο, αλλά και ευθύνη και υποχρέωση κάθε προέδρου κόμματος η κατάρτιση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Διευκρίνισε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν υπήρχε καμία συνεννόηση στο παρελθόν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το επικρατείας – με λίγα λόγια, δεν του είχε υποσχεθεί κάτι ως προς αυτό – καθώς και ότι ο ίδιος ουδέποτε ζήτησε να τεθεί επικεφαλής.

«Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλει να δώσει το ΚΙΝΑΛ», είπε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στην ανάγκη διεύρυνσης του κόμματός της, μήνυμα που εκτιμά ότι εκπέμπει η επιλογή του Γιώργου Καμίνη. Ερωτηθείσα για τη στάση του κ. Βενιζέλου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε «εγώ στη θέση του θα διεκδικούσα το σταυρό»…

Αξιοσημείωτη όμως είναι μία αναφορά της κυρίας Γεννηματά στο θέμα της ηθικής. «Για μένα», δήλωσε, «υπάρχει ζήτημα ηθικής στην πολιτική» και παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν κατηγορεί για κάτι τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι «τα στελέχη αξιολογούνται από τον πρόεδρο του κόμματος και γι’ αυτό (σ.σ. για την ηθική τους, δηλαδή) και μάλιστα ιδιαίτερα προ εκλογών»!

Χαρακτήρισε εκ νέου ως ανυπόστατα και «υποβολιμαία» τα σενάρια στροφής του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που διακινούνται με αφορμή την αποχώρηση Βενιζέλου από το κόμμα και επανέλαβε ότι ο στόχος της είναι «να τελειώνουμε οριστικά με τις απομιμήσεις και τον πολιτικό αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας «ο προοδευτικός πόλος είμαστε εμείς»!

Όταν ρωτήθηκε εάν την φοβίζουν τόσο οι φήμες που υπάρχουν σχετικά με δυσαρέσκεια του Κώστα Σημίτη, όσο και η αποχώρηση ενός πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα ένα μήνα πριν τις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι τη φοβίζουν μόνο «τα θολά και λάθος μηνύματα»…

Ενδιαφέρον ήταν και το σχόλιό της, πάντως, στην ερώτηση – το οποίο αποτελεί ερώτημα και πολλών στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και πολιτών – που αφορούσε στο τι μπορεί να προσφέρει στο κόμμα ο Γιώργος Καμίνης, από τη στιγμή που «απέτυχε» στις ευρωεκλογές.

«Υπάρχει κανείς που περίμενε ότι ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ», απάντησε η κυρία Γεννηματά, «θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν πρώην γραμματέα (σ.σ. τον Νίκο Ανδρουλάκη) και τον γιο του ιδρυτή του κόμματος (σ.σ. τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος, αν και εξελέγη, προηγείται του κ. Καμίνη στην κατάταξη);».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπερασπίστησε την επιλογή της, λέγοντας ότι ο Γιώργος Καμίνης έδωσε σταθερά και συλλογικά όλες τις μάχες της παράταξης και ήταν παρών εξ αρχής στη δημιουργία του ΚΙΝΑΛ.

Και επανέλαβε ότι το κόμμα της, παρότι «δεν έκανε το άλμα», όπως παραδέχτηκε, κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2015, μέσα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, «ανηθικότητας, ακόμα και εξαγοράς στελεχών».

Επιτέθηκε για πολλοστή φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ασέλγησε σε βάρος των αδύναμων πολιτών, αλλά και της παράταξής μας», όπως είπε, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, μιλώντας – ίσως για πρώτη φορά η ίδια – για «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει αφού μιλήσει πρώτα ο λαός με την ψήφο του και δήλωσε ότι η χώρα «χρειάζεται ισχυρό προοδευτικό πόλο, αλλά και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν το διαζύγιο με τον κ. Βενιζέλο είναι οριστικό, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι εκεί, όλες οι περιφέρειες της χώρας είναι εκεί», προσθέτοντας ότι «οι απουσίες εξυπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει σενάρια που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να… ακυρώνει την απόφασή του για πρόωρες εκλογές, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «όλα είναι πιθανά με τον κ. Τσίπρα, αφού αυτή δεν θα ήταν η πρώτη τούμπα που κάνει».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter