Γεννηματά: Θα συναινέσουμε στην κατάργηση της απλής αναλογικής

Γεννηματά: Θα συναινέσουμε στην κατάργηση της απλής αναλογικής

«Από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Και προσέθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση της απλής αναλογικής και «δεν θα αφήσει τη χώρα να πέσει στον γκρεμό». Τώρα, πώς μία πάλαι ποτέ πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για καθιέρωση της απλής αναλογικής, με τα χρόνια… έπεσε στο γκρεμό, μόνο το ΚΙΝΑΛ γνωρίζει!

Αναφορικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι το κόμμα της έχει ξεκαθαρίσει πως έχει αυτόνομη πορεία αλλά, όπως διευκρίνισε, «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρχει σταθερότητα, σταθερό εκλογικό σύστημα».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ είναι το μόνο αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό, ενώ διαπίστωσε ότι «η λογική επιστρέφει στη χώρα με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ! «Σκεφτείτε τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη ΝΔ στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι για την κυρία Γεννηματά, είτε ψηφίσουμε Τσίπρα, είτε Μητσοτάκη, στο τέλος… «βγαίνει Καραμανλής»! Και αυτό, σύμφωνα με την άποψή της, που αποτελεί και βασική στρατηγική του ΚΙΝΑΛ, εξηγείται ως εξής: πρώτον, επειδή και οι δύο (σ.σ. Τσίπρας – Μητσοτάκης) κάλυψαν και καλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία και την οικονομική κρίση της χώρας μας. Και δεύτερον, επειδή αν ο Μητσοτάκης είναι η «παλιά Δεξιά», τότε ο Τσίπρας – όπως επαναλαμβάνει εδώ και καιρό το ΚΙΝΑΛ – είναι η «νέα Δεξιά»…

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει εκλογική πήχυ – παρότι δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του κόμματος που μιλούν για διψήφιο ποσοστό. Τώρα, βέβαια, τα ίδια έλεγαν και για τις ευρωεκλογές, αλλά δεν…

«Ο στόχος είναι να είμαστε ισχυρή προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας» είπε η κυρία Γεννηματά, ενώ σε ερώτηση για τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού υποστήριξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών «έχει ανταποκριθεί στην κίνησή της», καθώς το ΚΙΝΑΛ «έχει διαρκώς ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα», κατέληξε: «ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξή μας και χαίρομαι γι’ αυτό»! Ο Βενιζέλος το ξέρει;

Τέλος, μιλώντας για την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να απαιτήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και προσέθεσε πως η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter