Γεννηματά: «Όσοι θέλουν εξουσία, να φύγουν τώρα!»

Γεννηματά: «Όσοι θέλουν εξουσία, να φύγουν τώρα!»

Το πιο… ενθουσιώδες χειροκρότημα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, το εισέπραξε η Φώφη Γεννηματά όταν ανέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα λάθη που έγιναν και το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος! Διόλου τυχαίο, προφανώς…

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της στη 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζοντας τη θλίψη της για τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

Στη συνέχεια, συνεχάρη όλα τα στελέχη του κόμματος, λέγοντας πως με το δικό τους αγώνα διέψευσαν τις Κασσάνδρες που έβλεπαν αρνητικά αποτελέσματα για το ΚΙΝΑΛ.

«Δώσαμε μια άνιση μάχη, με εκβιασμούς και αντιγραφές, αλλά σταθήκαμε όρθιοι και πετύχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα», όπως είπε, αναγνωρίζοντας όμως ότι δεν επετεύχθη η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη και ανέλαβε, ως πρόεδρος του κόμματος, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Απέδωσε την εκλογική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ «στα πελατειακά δίκτυα των υπερπλεονασμάτων» και την αυτοδυναμία της ΝΔ στη στήριξή της από τα ΜΜΕ, καθώς και στη… «χορηγία» ΣΥΡΙΖΑ που έφερε με τις πολιτικές του τη δεξιά στην εξουσία.

Ανακοίνωσε εκ νέου (σ.σ. το είχε αναφέρει μία μέρα νωρίτερα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου) τη σύσταση επιτροπής, υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για το ΚΙΝΑΛ.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι μιμείται πρακτικές του Αλέξη Τσίπρα, «για την εξαγορά» – όπως είπε – «στελεχών που ανήκουν στο δικό μας χώρο, με αντάλλαγμα θέσεις εξουσίας».

Η κυρία Γεννηματά επέμεινε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, ενώ περνώντας στα εσωκομματικά αναφέρθηκε σε δύο συγκρουόμενες τάσεις μέσα στο κόμμα – μία που… γέρνει προς τη ΝΔ και μία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι μας είδαν ως κόμμα μίας χρήσης», δήλωσε και διευκρίνισε ότι αν το ΚΙΝΑΛ συνεργαζόταν με τη ΝΔ, θα έπαυε να υπάρχει!

«Κάποιοι λειτούργησαν ως δούρειος ίππος και υπονόμευσαν την παράταξή μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενη στους διαφωνούντες επανέλαβε: «προκαλώ όσους θέλουν εξουσία να αποχωρήσουν τώρα»! Στο πλαίσιο αυτό, απέρριψε και την προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό κόμμα από το ΚΙΝΑΛ και τη δημοκρατική παράταξη

Η Φώφη Γεννηματά ολοκλήρωσε την ομιλία της υποστηρίζοντας ότι «σήμερα, μπαίνει οριστικό τέλος στον ετεροπροσδιορισμό» και κατέληξε ότι «κανείς μέσα στην παράταξη δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την αυτόνομη πορεία που αποφασίσαμε ομόφωνα στο συνέδριο του κόμματος».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένονται οι ομιλίες των στελεχών του κόμματος και, κυρίως, του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Σταμάτη Μαλέλη που παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, με σαφείς αιχμές για την στρατηγική της ηγεσίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter