Γεννηματά: «Ψηφίστε μας για να καταργήσουμε την απλή αναλογική»!

Γεννηματά: «Ψηφίστε μας για να καταργήσουμε την απλή αναλογική»!

«Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι χρήσιμη ψήφος»! Αυτή είναι η ατάκα-επιχείρημα του ΚΙΝΑΛ, στη διάρκεια της σύντομης και κρίσιμης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Και όσοι ζητούν διευκρινίσεις περί της… χρησιμότητας, η βασική απάντηση που λαμβάνουν είναι μία: η κατάργηση της απλής αναλογικής! Εξάλλου, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ουσιαστικά, το επανέλαβε και σήμερα (σ.σ. Δευτέρα), στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον Alpha. 

«Πολλοί αγωνιούν και δεν θέλουν να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική», ανέφερε η κυρία Γεννηματά, για να καταλήξει: «δεν λένε, όμως, ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος»! Δηλαδή; Δηλαδή, «ας λάβουν υπόψη τους πόσο χρήσιμη είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ»!

Παρ’ όλα αυτά και θεωρώντας μάλλον δεδομένη την πρωτιά και αυτοδυναμία της ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι αν το ενισχύσει ο λαός, θα είναι «το μόνο αντίβαρο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ»…

Όπως έχει ήδη ειπωθεί τόσο από την πρόεδρο, όσο και από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, πάντως, το ΚΙΝΑΛ δεν σκοπεύει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, εάν αναδειχθεί πρώτο κόμμα αλλά δίχως αυτοδυναμία, απλά θα στηρίζει «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση» όσα νομοσχέδια εκτιμά ότι είναι προς το συμφέρον του λαού και της χώρας. Και για την ακρίβεια, κυρίως τα εξής: αλλαγή του εκλογικού νόμου, με κατάργηση της απλής αναλογικής φυσικά, συνταγματική αναθεώρηση και διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά, αναφορικά με τη μείωση του στόχου του 3,5% που πρέπει να πιάνει η χώρα ως προς το πρωτογενές της πλεόνασμα.

Στην εύλογη ερώτηση «αν δεν έχει αυτοδυναμία μία κυβέρνηση και δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, τι… νομοσχέδια να φέρει;», η Φώφη Γεννηματά απάντησε… «υπάρχουν τρόποι»! Και παρότι η ίδια δεν δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ΚΙΝΑΛ θα δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ, τόσο ο στενός συνεργάτης της, Χρήστος Πρωτόπαπας, όσο και ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ουσιαστικά, το ομολόγησαν σε δικές τους συνεντεύξεις.

Εξάλλου, το documentonews.gr μίλησε με ηγετικό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα της ψήφου ανοχής και η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής… ερώτηση: «ποια άλλη λύση υπάρχει; Θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική!». Μας εξήγησε, μάλιστα, ότι αν επικρατήσει ακυβερνησία λόγω απλής αναλογικής και ξαναπάμε σε εκλογές, τότε ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία έτσι κι αλλιώς στη ΝΔ, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα… Με λίγα λόγια, η απλή αναλογική, κατά το ΚΙΝΑΛ, πριμοδοτεί τον… Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κατά τα λοιπά, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος», επειδή επιρρίπτει ευθύνες και στο ΚΙΝΑΛ για τη ματαίωση της τηλεμαχίας, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει η τηλεμαχία με όλους τους αρχηγούς, ενώ ο πρωθυπουργός, όπως είπε, «ήθελε debate μόνο με τον κ. Μητσοτάκη – αν το ήθελε και αυτό», προσέθεσε με νόημα… Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να τελειώσουν οι εκλογές χωρίς να συζητηθεί τίποτα». «Δεν δέχομαι ότι έχουμε μερίδιο ευθύνης, η τηλεμαχία ματαιώθηκε με απόλυτη ευθύνη του κ. Τσίπρα», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία, η κυρία Γεννηματά είπε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το διάστημα μέχρι τις εκλογές και, όπως τόνισε, «το μόνο που μπορεί να γίνει μέχρι τις εκλογές είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός να μη βλάψει περαιτέρω τα εθνικά συμφέροντα». Ζήτησε να υπάρχει ενιαίο και αρραγές εθνικό μέτωπο, κάτι που «ουδέποτε επεδίωξε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε, σχολιάζοντας εκ νέου αρνητικά το αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για την τουρκική επιθετικότητα, συνδύασε τις ισχυρές συμμαχίες που έχει η χώρα μας με το γεγονός ότι «παλέψαμε να μείνουμε ζωντανοί στην ευρωζώνη», όπως είπε, προσθέτοντας ότι αυτό «είναι έργο της δημοκρατικής παράταξης, τότε του ΠΑΣΟΚ, τώρα του ΚΙΝΑΛ». Και επανέλαβε, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχείρησαν να ξαναστήσουν το Βρώμικο ’89, τη στιγμή που τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης καλύπτουν τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter