Γεννηματά: «Ρεαλιστές, προσγειωμένοι αλλά ποτέ συμβιβασμένοι»

«Έχω επίγνωση της έντονης αγωνίας και ανησυχίας που υπάρχει για την πορεία μας, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι θα βγούμε πιο δυνατοί από πριν»!

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, που γίνεται στον απόηχο της αποχώρησης Βενιζέλου και του κλίματος εσωστρέφειας που αυτή προκάλεσε στην παράταξη.

Η κυρία Γεννηματά, ουσιαστικά, έδωσε μήνυμα ενότητας, ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γραμμή απέναντι σε όσους την απειλήσουν. «Ποτέ δεν ήταν επιλογή μου η ρήξη», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε σε πιο φορτισμένο τόνο ότι όλοι οι παριστάμενοι τη γνωρίζουν χρόνια και ξέρουν ότι ποτέ δεν ήταν «η πρώτη της επιλογή», όπως είπε, η ρήξη.

Ξεκαθάρισε όμως ότι η στρατηγική του κόμματος, που είναι η αυτόνομη πορεία και η απελευθέρωση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, που πρέπει να πιστέψουν και να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ, υπηρετείται από όλες τις επιλογές - «και από αυτήν του ψηφοδελτίου»!

«Πρόκειται για πολιτική επιλογή, όχι για προσωπική», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε ότι τα κριτήρια για την απόφασή της ήταν πολιτικά και όχι προσωπικά, κάνοντας μια σαφή αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις και τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Στηρίζω με νύχια και με δόντια την στρατηγική μας» είπε η Φ. Γεννηματά, ζητώντας από όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος να δώσουν ενωμένα τη μεγάλη μάχη των εκλογών και από τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ δίνοντάς του καθαρή και ισχυρή εντολή.

Κατά τα λοιπά, η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας και την κυριαρχία της δεξιάς.

«Το μόνο αντίβαρο στη συντήρηση είμαστε εμείς», επανέλαβε αρκετές φορές η Φ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι η μόνη αληθινά προοδευτική δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ.

Στα παραλειπόμενα της συνεδρίασης, σημειώνουμε το πηγαδάκι Γεννηματά-Λεωνίδα Γρηγοράκου (σ.σ. Θυμίζουμε ότι δήλωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία συμφιλίωσης Γεννήματα-Βενιζέλου), αλλά και την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος όμως βρίσκεται στις Βρυξέλλες και είχε ενημερώσει, όπως μάθαμε, πριν από τα... γεγονότα «Βενιζέλου».

Πριν κλείσουν οι πόρτες για τα μέσα ενημέρωσης, προλάβαμε να διακρίνουμε συγκρατημένα χαμόγελα και... ήπιας μορφής αισιοδοξία!

Ολόκληρη η εισήγηση της Φώφης Γεννηματά:

«Μετά από άλλη μία άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης Εθνικών εκλογών που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο. Στις ερχόμενες εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει.

Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.

Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε.

Δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη ΝΔ από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες ,προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι.

Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη δεξιά!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά!

Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο.

Ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες. Η ΡΗΞΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΧΩ όμως και έχουμε ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ και τώρα ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ για ΝΑ ΠΑΜΕ μπροστά με βάση ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα και τον θέλουμε ισχυρό.

Το Κίνημα Αλλαγής έρχεται ενισχυμένο με νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής.

Σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του.

Έτοιμο με τις θέσεις και το πρόγραμμά του, στο Σχέδιο Ελλάδα, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής για την χώρα.

Είμαστε έτοιμοι για την Αλλαγή, για προοδευτικές Πολιτικές που θα εγγυηθούν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με Ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις σύγχρονες απαντήσεις της Προοδευτικής πολιτικής, της «Σοσιαλδημοκρατίας του σήμερα», για το νέο Κοινωνικό Κράτος, τον ψηφιακή εποχή, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, την ανοιχτή κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες δουλειάς, δημιουργίας, εξέλιξης για τους νέους ανθρώπους ώστε να γυρίσει η ελπίδα και η αισιοδοξία για το αύριο τους.

Να εγγυηθούμε τις Προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σύγχρονη, προοδευτική δύναμη στη Βουλή και στον λαό, που με καθαρό ρόλο προβάλλει και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του λαού και του τόπου.

Μια δύναμη που πιστεύει και υπηρετεί την δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα. Που πιστεύει στον διάλογο και στην συνεννόηση για τα Εθνικά Θέματα και τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, τις Συνταγματικές Αλλαγές και την αλλαγή εκείνων των δεσμεύσεων προς τους εταίρους μας που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και καταδικάζουν την χώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη, δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τον εθνικό πλούτο, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους μας.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό χρέος

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής, στις ερχόμενες εκλογές.

Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθύνουμε πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Καλούμε όλα τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους μας να πρωτοστατήσουν στην επικοινωνία μας με τους πολίτες, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής ολοκληρώνουμε τα ψηφοδέλτιά μας, με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα στελέχη που θα δουλέψουν στην πρώτη γραμμή.

Στον προεκλογικό αγώνα, χωρίς να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά της πόλωσης και του διχασμού, αναδεικνύουμε με διάλογο τις προτάσεις μας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τόπου και του λαού, εγγυήσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επαφής μας με τους νέους ανθρώπους, για την ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στα κοινά, αλλά και για το «άνοιγμά» μας στα νέα σύγχρονα ζητήματα και τις προκλήσεις, της ψηφιακής εποχής και της κλιματικής αλλαγής.

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για το μέλλον μας». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.