Γεννηματά: «Στηρίζεστε στο πελατειακό κράτος κ. Μητσοτάκη»

Γεννηματά: «Στηρίζεστε στο πελατειακό κράτος κ. Μητσοτάκη»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά «χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση «χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις».

Η κυρία Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ιδιαίτερα για τα εργασιακά, κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία μέριμνας και προστασίας για τους εργαζόμενους από τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και για ανύπαρκτο σχέδιο αποκατάστασης των εισοδημάτων. Αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι αποδομεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού, τονίζοντας ότι «δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους».

Προσέθεσε ότι δεν ακούστηκε τίποτα ούτε για το πώς η κυβέρνηση θα χειριστεί τα εθνικά μας θέματα, ενώ υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ θα βρεθεί ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης δικτύων της ενέργειας. Και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «στηρίζεται στο πελατειακό κράτος».

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή μία αναφορά του Μάκη Βορίδη στην ίδια την προηγούμενη ημέρα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν νομίζει ο κ.Βορίδης ότι θα ενοχληθώ, επειδή χθες με αποκάλεσε Πασιονάρια, κάνει μεγάλο λάθος!». Και προσέθεσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια αγαθά, τις ίσες ευκαιρίες και την κατάργηση όλων των διακρίσεων και ανισοτήτων.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ, όπως αντιστάθηκε «στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», έτσι θα σταθεί απέναντι στην Δεξιά «και τις ακροδεξιές συνιστώσες της», δηλώνοντας ότι το κόμμα της καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Γεννηματά, σε έντονο τόνο, κατέληξε την ομιλία της, αναφερόμενη σε ένα δημοσίευμα του «manifesto.gr», που αφορούσε σε δήθεν συνάντηση της ίδιας, του Αλέξη Τσίπρα και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, μία ημέρα πριν τις προγραμματικές δηλώσεις! «Αρκετά με το μπούλινγκ στο ΚΙΝΑΛ και τα στελέχη του! Αρκετά με τα κατευθυνόμενα κέντρα και τους εγκάθετους», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριε Μητσοτάκη, να βγάλετε από την πρίζα τη γνωστή μονταζιέρα του Μαξίμου. Λειτουργεί και επί των ημερών σας, από τις πρώτες μέρες»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter