Γεννηματά: σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

Γεννηματά: σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή, όπου θα συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, ανέλυσε στην 45λεπτη συνάντησή της με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε στον κ. Ιερώνυμο τις θέσεις της παράταξής της για την πρόθεση συμφωνίας με την κυβέρνηση και τη μισθοδοσία των κληρικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι πρόθεση της ηγεσίας της Εκκλησίας είναι να γίνει εποικοδομητικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, καθώς και ότι δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Αρχιεπισκοπή για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε στην κυρία Γεννηματά τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου, τις οποίες έχει δώσει και στον πρωθυπουργό, αναμένοντας την απάντησή του.

Στη δήλωσή της μετά το πέρας της συνάντησης, η Φώφη Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για τις επιδιώξεις της, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικές μεθοδεύσεις». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριότατο. Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία. Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων. Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες, που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων».

Να σημειωθεί ότι το επόμενο Σάββατο η Φώφη Γεννηματά πρόκειται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter