Γεννηματά: Το αίτημα της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση ενισχύεται καθημερινά

Γεννηματά: Το αίτημα της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση ενισχύεται καθημερινά

Μία ημέρα μετά την καρατόμηση Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε από το βήμα της Ολομέλειας την καθημερινή ενίσχυση του κοινωνικού αιτήματος για προοδευτική διακυβέρνηση.

«Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις είναι στο επίκεντρο της προοδευτικής διακυβέρνησης που επαγγελλόμαστε, που καθημερινά ενισχύεται ως αίτημα της κοινωνίας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Και όποιος έχει… απορίες για το τι συμπεριλαμβάνει και τι όχι η πολυσυζητημένη προοδευτική διακυβέρνηση, δεν έχει παρά να ακούσει τι ζητούν οι προοδευτικοί πολίτες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά. Ή απλά να διαβάσει τις δικές μας προτάσεις».

«Η ΝΔ πολέμησε το ΑΣΕΠ»

Στην αρχή της τοποθέτησής της, η κ. Γεννηματά δήλωσε περήφανη για το γεγονός ότι η παράταξη της οποίας ηγείται φέρει την πολιτική πατρότητα για τον ΑΣΕΠ. «Ο νόμος Πεπονή για το ΑΣΕΠ καθιέρωσε για πρώτη φορά τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα στις προσλήψεις» επισήμανε και υπενθύμισε ότι «η ΝΔ πολέμησε με πραγματική λύσσα τη μεταρρύθμιση, καταψήφισε τον νόμο και ως κυβέρνηση αργότερα έκανε ότι μπορούσε για να τον υπονομεύσει και να τον ακυρώσει στην πράξη». 

Στηλίτευσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, «πιστή στο πελατειακό κράτος», είχε προχωρήσει «σε ένα όργιο κομματικών διορισμών και αλόγιστη σπατάλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημοσιονομική κρίση».

«Καταψηφίζουμε»

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς «εξυπηρετεί τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου ΑΕ», καταστρατηγώντας και αποδυναμώνοντας «αυτήν την ιστορική μεταρρύθμιση».

Τόνισε δε ότι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι στο DNA της δημοκρατικής παράταξης «με έργα και όχι με συνθήματα και ταμπέλες», καταθέτοντας τις παρακάτω προτάσεις:

  • Γενικοί Γραμματείς μέσω προκηρύξεων, διαφανών κριτηρίων επιλογής και θητείας. Το ίδιο και για την επιλογή Διοικητικών Οργανισμών και Νοσοκομείων.
  • Αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, ώστε να παρακολουθεί και συντονίζει όλα τα θέματα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης. Για προσλήψεις, κινητικότητα, αξιολόγηση, εξέλιξη.
  • Αναβάθμιση των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, με δραστικό περιορισμό του αριθμού των μετακλητών στα Υπουργικά Γραφεία.
  • Αξιολόγηση, διαφάνεια, αξιοκρατία παντού και για όλους.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter