Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς

Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς

Χαμηλούς τόνους κράτησε το Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό, αφού μόλις σήμερα, Τρίτη, έκανε σχετική δήλωση η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Μία δήλωση, που δεν προσθέτει κάτι καινούργιο, σε ό,τι αφορά την στρατηγική του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εξακολουθεί να θεωρεί και να αποκαλεί «μέγα χορηγό της ΝΔ». Βασική επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά, βεβαίως, είναι να αποτελέσει η δική της παράταξη και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ το «ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς» και κυρίως να πείσει πολύ περισσότερους πολίτες από όσους ανέδειξαν το ΚΙΝΑΛ τρίτο κόμμα σε αυτές τις εκλογές, αλλά με ένα ποσοστό που δεν προμηνύεται τίποτα το… συγκλονιστικό για τη συνέχεια, ότι ο προοδευτικός πόλος είναι το ΚΙΝΑΛ και όχι το κυβερνών κόμμα. Τώρα, βέβαια, τι είδους πόλο μπορεί να αποτελέσει το 7 και κάτι τοις εκατό, μπροστά στο 23%, είναι ένα… ερώτημα!

Η κυρία Γεννηματά, λοιπόν, αφού καλεί τους προοδευτικούς πολίτες, «αλλά και όσους επέλεξαν άλλους δρόμους, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών» σε ένα ανοιχτό διάλογο, προκειμένου «να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και, για την ακρίβεια, στο κόμμα… «της καρδιάς τους», όπως δήλωσε, καταλήγει ότι το ΚΙΝΑΛ παραμένει σταθερό στην επιλογή της αυτόνομης πορείας του. Γι’ αυτό και τονίζει ότι έχει ευθύνη και ιστορικό χρέος να σταθεί ανάχωμα στην κυριαρχία της δεξιάς, ενώ υποστηρίζει ότι το να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση δεν επιτυγχάνεται «με συντηρητικές πολιτικές, είτε από μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της δεξιάς», όπως ανέφερε, «είτε από Κυβέρνηση της δεξιάς με βολικά συμπληρώματα». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργήσουν στη συνέχιση του αδιεξόδου, γι’ αυτό και ζητά από τους πολίτες την ψήφο και την στήριξή τους στην παράταξη.

Αυτή η δέσμευση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις: η μία είναι ότι δεν θα πράξει το ίδιο λάθος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, οδηγώντας την παράταξή της στην οριστική αφάνεια, με αντάλλαγμα να ξαναμπεί το κόμμα στα… πράγματα παίρνοντας ορισμένα Υπουργεία. Η άλλη μπορεί να είναι ότι, απλά, δεν θα δεχτεί τη… μεγαλόκαρδη προσφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει πως ακόμα κι αν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ήθελε να μπορεί να διαμορφώσει «ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις στη Βουλή για σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις». Και μία ακόμη, ότι μιλώντας για «βολικά συμπληρώματα» εννοεί κόμματα σαν αυτό του Βελόπουλου (σ.σ. που δεν αποκλείεται να μπει στη Βουλή), αλλά όχι το δικό της κόμμα!

Όπως και να έχει και από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ αποδομεί συνεχώς το συντηρητικό πρόγραμμα της ΝΔ, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει η Φώφη Γεννηματά εγκαίρως – δηλαδή, προεκλογικώς – εάν έχει σκοπό να αντισταθεί ή να ενδώσει στις πιέσεις που ήδη της ασκούνται, με το γνωστό επιχείρημα «μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη», συνεργαζόμενη με τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας – κάτι που δεν έχει κάνει ακόμη με τρόπο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο!

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το πρωί θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξη, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, με αντικείμενο την πορεία του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter