Γεννηματά από Βόρεια Εύβοια: Πρόγραμμα ανασυγκρότησης με διαχειριστή την Αυτοδιοίκηση και όχι τη «Μαξίμου ΑΕ»

Γεννηματά από Βόρεια Εύβοια: Πρόγραμμα ανασυγκρότησης με διαχειριστή την Αυτοδιοίκηση και όχι τη «Μαξίμου ΑΕ»

Στις καμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε τη Δευτέρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για πρωτοφανή καταστροφή καθώς κάηκαν ήδη 520.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, καλλιέργειες και καταστράφηκε η παραγωγική βάση της περιοχής.

«Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης και η προσχηματική συγνώμη του κ. Μητσοτάκη δεν πείθουν. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες και επιμένουμε να αποδοθούν. Το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και στην Εύβοια και απέτυχε», τόνισε η Φώφη Γεννηματά ενώ πρόσθεσε ότι προτεραιότητα για το Κίνημα Αλλαγής «είναι να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Να απαντήσουμε στην αγωνία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων που θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στον τόπο τους. Να ξαναχτιστούν τα σπίτια. Να αποζημιωθούν για τις απώλειες. Να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες και θέσεις εργασίας. Να σχεδιασθεί η αναδάσωση της περιοχής».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, χρειάζεται «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.».

«Δεν θα αφήσουμε να εγκαταλειφθεί η Εύβοια, ούτε να γίνει όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων», κατέληξε η κ. Γεννηματά, η οποία πραγματοποίησε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, τις λιμενικές αρχές και εκπροσώπους φορέων των καμένων περιοχών.

Μυστικά & Documento

26/03/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter