Γεωργάτος: «Αξιοκρατικές οι κλήσεις στην Εθνική, δεν είναι έκπληξη οι πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ»

Γεωργάτος: «Αξιοκρατικές οι κλήσεις στην Εθνική, δεν είναι έκπληξη οι πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ»

Ο συντονιστής στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης των Εθνικών Ομάδων, Γρηγόρης Γεωργάτος, μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Παίδων, η οποία προκρίθηκε στην Elite Round του EURO U17 2022 νικώντας 1-0 τη Γαλλία, ενώ σχολίασε και τις κλήσεις που έγιναν στη «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου άσου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

-Για την επιτυχία της Εθνικής Παίδων: «Η πρόκριση ως επικεφαλής μάλιστα του ομίλου είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την Παίδων ,καθώς νίκησαν μια από τις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες. Ταυτόχρονα ήταν μια ακόμη απόδειξη πως το ελληνικό ποδόσφαιρο σφύζει από ταλέντο κι αυτό φάνηκε στους αγώνες στην Κατερίνη. Υπήρξαν αντικειμενικά προβλήματα για τη στελέχωση αυτής της Εθνικής λόγω covid 19, αφού κάναμε μόλις δύο φιλικά παιχνίδια. Η νίκη επί της Γαλλίας δίνει αυτοπεποίθηση στον προπονητή Αλέξανδρο Αλεξιάδη και στα παιδιά για τη συνέχεια».

-Για το στόχο των μικρών Εθνικών: «Δουλεύουμε με προγραμματισμό, με στρατηγική και συγκεκριμένο οργανόγραμμα-πλάνο στις Εθνικές. Ο Διευθυντής των Εθνικών, Κώστας Κωνσταντινίδης έχει χαράξει αυτή τη στρατηγική κι όλοι οι προπονητές ακολουθούν πιστά το πλάνο. Ο μεγάλος μας στόχος πέραν των προκρίσεων και την επάνδρωση της μεγάλης Εθνικής, είναι κάποια στιγμή να παίζουν οι Εθνικές ομάδες κυριαρχικό ποδόσφαιρο».

-Για τη στελέχωση της Εθνικής Παίδων: «Επειδή άκουσα διάφορα πράγματα και είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως οι κλήσεις έγιναν αξιοκρατικά. Να τονίσω δε, πως όλες οι επιλογές παικτών φιλτράρονται και εξετάζονται βάσει αυστηρών κριτηρίων. Δεν ήταν πχ έκπληξη η συμμετοχή πολλών παικτών από τον ΠΑΟΚ, αφού άπαντες γνωρίζουν, πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δουλεύουν επαγγελματικά στον τομέα των Ακαδημιών και σκανάρουν όλη τη χώρα για ταλέντα».

-Για την παρουσία του στις Εθνικές: «Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα μικρά παιδιά, κάτι που έκανα και στον Ολυμπιακό με επιτυχία. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, αλλά προτιμώ να φανεί η δουλειά μου από τα αποτελέσματα και στον Ολυμπιακό φάνηκε ποιοι παίκτες εξελίχθηκαν. Αυτό θέλω και δω στις μικρές Εθνικές. Βέβαια για την εξέλιξη των νεαρών διεθνών το σημαντικό κομμάτι αφορά τις ομάδες τους. Εμείς το μικρό χρονικό διάστημα το οποίο έχουμε τα παιδιά προσπαθούμε να σφυρηλατήσουμε την σημασία, όταν φοράς το εθνόσημο. Προσπαθούμε να περάσουμε την ομαδικότητα, την πειθαρχία, το οικογενειακό κλίμα, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί να επιτύχει η Εθνική. Επίσης, εγώ θέλω ι νεαροί διεθνείς, να αποφύγουν τις κακοτοπιές, να αποφύγουν τα λάθη π χ που έκανα εγώ. Τα βλέπω σαν παιδιά μου. Ξέρεις τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν με θαυμασμό λόγω της πορείας μας, εμένα, τον Κωνσταντινίδη, τον Φύσσα, αφού είμαστε σχετικά κοντά ηλικιακά. Προσπαθούμε λοιπόν καθημερινά να τους πείσουμε πως η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από την ομαδικότητα και τη σκληρή δουλειά».

-Για την καλύτερη 11αδα όλων των εποχών με Ελληνες ποδοσφαιριστές: «Καταρχάς είναι μεγάλη μου τιμή που με κατέταξαν στην καλύτερη 11αδα της Εθνικής Ελλάδας όλων των εποχών. Δεν γνωρίζω τα κριτήρια αξιολόγησης, αλλά είναι μεγάλη τιμή. Απ’ την άλλη, θεωρώ πως υπήρχαν και υπάρχουν κι άλλοι πολύ σπουδαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές που δικαιούνται να είναι μέλη της. Τώρα, επειδή με ρωτάς για το ποιο σύστημα θα έπαιζε αυτή η ενδεκάδα, θα πω τούτο. Με τέτοια τεράστια χαφ , δηλαδή Ζαγοράκη, Δεληκάρη, Δομάζο, Χατζηπαναγή την μπάλα θα την είχαμε εμείς διαρκώς. Θα παίζαμε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αυτό που θέλω να δω στις Εθνικές Ομάδες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter