Γεωργία: Εικόνα με τον Στάλιν σε εκκλησία προκαλεί διχασμό

Γεωργία: Εικόνα με τον Στάλιν σε εκκλησία προκαλεί διχασμό

Σάλος προκλήθηκε στη Γεωργία, μετά την εμφάνιση στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα, μιας εικόνας που παρουσιάζει τον Ιωσήφ Στάλιν, να δέχεται την ευλογία της Αγίας Ματρώνας, μιας ρωσίδας ορθόδοξης Αγίας.

Μάλιστα, μια γυναίκα, η Νάτα Περάτζε, πέταξε μπλε μπογιά στην εικόνα, λέγοντας ότι η επίδειξη του Στάλιν στην εκκλησία αποτελεί «όπλο επιρροής».

«Είμαι βέβαιη ότι πρόκειται για ρωσική υπογραφή. Ο Στάλιν σκότωσε ολόκληρη την οικογένειά μου, ενστάλαξε τον τρόμο και τον φόβο, δεν ήταν ήρωας», επεσήμανε η ίδια στο Politico.

Μετά την εν λόγω κίνηση από τη γυναίκα, ένας όχλος από δεκάδες ακροδεξιούς της ομάδας Alt Info πολιόρκησε το διαμέρισμά της την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, προσπαθώντας να εισβάλει, αλλά η αστυνομία τους εμπόδισε.

Η εν λόγω ακροδεξιά ομάδα τον περασμένο Δεκέμβριο έκαψε σημαίες της ΕΕ, όταν η Γεωργία έλαβε το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη.

H Περάτζε άρχισε επίσης να δέχεται απειλές για τη ζωή της, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο τριών δευτερολέπτων στο Facebook που έδειχνε την εικόνα καλυμμένη με μπογιά.

Την εικόνα είχε δωρίσει στον ναό η «Συμμαχία των Πατριωτών», ένα συντηρητικό φιλορωσικό κόμμα. Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κάλεσαν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας να απομακρύνει την εικόνα με τον Στάλιν από τον καθεδρικό ναό.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Άντρια Γιαγκμαϊτζέ, έκανε λόγο για αντιεκκλησιαστική εκστρατεία, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι μια εικόνα του Στάλιν» αλλά μάλλον μια εικόνα με τον Στάλιν.

«Και κακοί μπορούν να εμφανίζονται σε εικόνες, όπως ο Διοκλητιανός. Αλλά αυτή είναι μια διαφορετική περίπτωση, ο Στάλιν δεν παρουσιάζεται εδώ σε αρνητικό πλαίσιο», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter