Γεωργιάδης από άλλο πλανήτη: Οικονομικά πάμε καλύτερα από… τους άλλους

Γεωργιάδης από άλλο πλανήτη: Οικονομικά πάμε καλύτερα από… τους άλλους

Σε άλλη μια απόπειρα παντελούς διαστρέβλωσης της οικονομικής πραγματικότητας προχώρησε ο Αδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος βάλθηκε να πείσει τους τηλεθεατές πως η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας είναι καλύτερη από των άλλων. Χωρίς να διευκρινίζει ποιοι είναι οι άλλοι και ποιος από τους οικονομικούς τομείς της χώρας έχει αναπτυχθεί.

Στο πλατό του «Καλύτερα αργά» και της Αθηναΐδας Νέγκα βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης το βράδυ της Τετάρτης.

Η δημοσιογράφος υπενθύμισε στον υπουργό μια προηγούμενη συζήτησή τους κατά την οποία ο κ. Γεωργιάδης είχε τοποθετηθεί με τρόπο που απασχόλησε ιδιαιτέρως τα media σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Συγκεκριμένα είχε πει: «θα δείτε την οικονομία να πηγαίνει…. βζίιινγκ». Η κα Νέγκα αναγνωρίζοντας το βαθυστόχαστο της πολιτικής δηλώσεως την επανέφερε στο σημερινό ιστορικό κοινωνικό συγκείμενο ρωτόντας τον υπουργό αν τελικά πήγε η οικονομία… βζίιιινγκ.

Δράττοντας την ευκαιρία ο Γεωργιάδης τόνισε: «Καταρχάς πήγε! Το 2021 είχαμε 8,3% ανάπτυξη. Ήμασταν οι δεύτεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποτέ στην ιστορία μας δεν είχαμε κάτι τέτοιο. Θα πει κάποιος μετά απο 9% ύφεση λόγω πανδημίας το 2020, αλλά και έτσι να το δούμε είχαμε πολύ καλύτερη επίδοση από όλους τους άλλους. Και το 2022 πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους».

Αυτά, τη στιγμή που το μέσο νοικοκυριό λυγίζει υπό το βάρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, που η τιμή της βενζίνης χαϊδεύει τα 2,5 ευρώ, που οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν πλέον αποκτήσει τέσσερα ψηφία, που οι τιμές των ενοικίων χορεύουν τον χορό της ελεύθερης αγοράς και τα ράφια των σούπερμάρκετ θεωρούνται απλησίαστη περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter