Γεωργιάδης: Τάζει αυξήσεις μισθών στο βάθος της… τετραετίας (Video)

Γεωργιάδης: Τάζει αυξήσεις μισθών στο βάθος της… τετραετίας (Video)

Ενώ η ακρίβεια καλπάζει και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινήθηκε και πάλι ανοδικά τον Οκτώβριο στο 3,9%, σύμφωνα με τη Eurostat, η κυβέρνηση τάζει μισθούς… 1500 ευρώ κάπου στο βάθος του χρόνου, ενώ προσπαθεί να θολώσει τα νερά με τις περιβόητες τριετίες.
Ο υπουργός Εργασίας Αδ. Γεωργιάδης έκανε σήμερα πάλι λόγο για «αύξηση μισθού για 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους» που θα θα δουν από 1.1.2024.

«Από 1.1.2024 θα δουν αύξηση στο μισθό τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Η αύξηση των τριετιών αφορά στο σύνολο 1.500.0000 εργαζόμενους. Μέσα στο 2024, 300.000 εργαζόμενοι θα δουν αύξηση από τις τριετίες», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Επανέλαβε δε τα περί στόχου της κυβέρνησης ο μέσος μισθός να φτάσει «στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας». «Σήμερα, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.100 ευρώ. Πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας ως κυβέρνηση θα πιάσουμε τον στόχο να είναι ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ, εάν δεν έχουμε διεθνή γεγονότα που θα μας ξεπεράσουν», σημειωσε.

Ωστόσο η αλήθεια για τις τριετίες είναι ότι πρόκειται για κυβερνητική απάτη. Όχι μόνο δεν πρόκειται για “ξεπάγωμα”, αφού η μη αναδρομικότητα σημαίνει κλοπή 12 ετών προϋπηρεσίας, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση μονιμοποιεί έναν μηχανισμό που εισήχθη ως δήθεν “έκτακτο μέτρο” την περίοδο των μνημονίων, με βάση τον οποίο το δικαίωμα των τριετιών θα αναστέλλεται αυτοδίκαια όποτε η ανεργία υπερβεί το 10%! Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να αναστέλλει τις τριετίες και για άλλους λόγους, επικαλούμενη τη “σταθερότητα της οικονομίας”, προφανώς με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter