Γεωργιάδης: «Μαχαίρι» στα ογκολογικά φάρμακα και νέες αυξήσεις – «Αχρείαστα» τα 3/4 αυτών που συνταγογραφούνται

Γεωργιάδης: «Μαχαίρι» στα ογκολογικά φάρμακα και νέες αυξήσεις – «Αχρείαστα» τα 3/4 αυτών που συνταγογραφούνται

Αφού πέρασε τα χειρουργεία επί χρήμασι μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία νομιμοποιώντας το φακελάκι και κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς λειτουργία του ΕΣΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ο Αδωνης Γεωργιάδης τώρα βάζει στο στόχαστρο και τους ασθενείς με καρκίνο μεθοδεύοντας το κόψιμο πολλών ογκολογικών φαρμάκων.

Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και αφορούσε τις νέες επενδύσεις σε τρεις παραγωγικές μονάδες στην περιοχή, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε απερίφραστα ότι «τα 3/4 των ογκολογικών φαρμάκων που συνταγογραφούνται, οι ασθενείς δεν τα χρειάζονται».

Διαβάστε επίσης – Προκλητικός Γεωργιάδης για Τέμπη: Έχω εντυπωσιαστεί από την ανθρωποφαγία και το bullying κατά Κώστα Καραμανλή

Μάλιστα επικαλέστηκε την ένωση ογκολόγων Ελλάδας λέγοντας ότι «ζητάει να ενεργοποιηθούν τα Ογκολογικά Συμβούλια στα νοσοκομεία και αυτό θα κάνουμε».

Βάζοντας το κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, υποστήριξε ότι «η φαρμακευτική δαπάνη συνεχώς αυξάνεται και οι καινοτόμες θεραπείες είναι εξαιρετικά ακριβές. Εάν δεν μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την φαρμακευτική δαπάνη, στο τέλος οι ασθενείς δεν θα έχουν φάρμακα». Κατηγόρησε δε το ΙΦΕΤ για «αλόγιστη δαπάνη που από 25 εκατ. έχει φτάσει περίπου 270 εκατ.»

Ερχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές στον τομέα των φθηνών φαρμάκων. Είπε ότι -εκτός από το τεράστιο πρόβλημα σε ολόκληρη την ΕΕ που πυροδότησε η πανδημία- ευθύνονται και οι υπερβολικά χαμηλές τιμές των φαρμάκων.

Προανήγγειλε αλλαγές και αυξήσεις της τιμής ώστε να μην χαθούν από την αγορά παλιά, φθηνά, δοκιμασμένα φάρμακα. Ισχυρίστηκε δε ότι φθηνά φάρμακα οι εταιρείες αρνούνται να τα φέρουν στην Ελλάδα ή τα αντικαθιστούν από ακριβά, αλλά δεν είπε τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter