Γεωργιάδης vs Γεωργιάδη: Από το «μη σώσεις και εμβολιαστείς» στο «εθνικό καθήκον» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Γεωργιάδης vs Γεωργιάδη: Από το «μη σώσεις και εμβολιαστείς» στο «εθνικό καθήκον» του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αντιμέτωπος με τα λεγόμενά του έρχεται για ακόμα μια φορά ο Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών ενώ πριν από έναν μήνα εξέφραζε την κούρασή του με το ζήτημα των ανεμβολίαστων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω…».

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος» είπε σήμερα, Τρίτη, ο Αδ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται για «πολιτικά εύκολη και βολική απόφαση». «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος. Είναι δύσκολη πολιτικά απόφαση. Όμως, όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο. Έχουμε ένα τέταρτο κύμα που έχει οδηγήσει σε ΜΕΘ και, δυστυχώς, σε θάνατο κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών και από αυτούς οι 95% ανεμβολίαστοι. Προσπάθησε η κυβέρνηση και έδωσε απαιτούμενο χρόνο για να εμβολιαστούν; Ναι. Έγιναν καμπάνιες μίλησαν ιατροί, κόμματα εκπομπές και τα πάντα. Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα των ανθρώπων παραμένουν ανεμβολίαστοι» υποστήριξε.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για δύο δρόμους που μπορεί να επιλέξει η κυβέρνηση. «Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο θα λέγαμε ¨πρόβλημά τους¨. Δεν θα εμβολιάζονταν, θα πέθαιναν κατά χιλιάδες και εμείς θα νίπταμε τα χέρια μας για να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή η οδός είναι ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός. Να πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος για να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, τις οικογένειές τους από το πένθος και το ΕΣΥ από την ασφυκτική πίεση» τόνισε, ανάγοντας εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σωτήρα δια του προστίμου των 100 ευρώ.

«Μη σώσεις!»

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στη Βουλή δεν θα είχαν αξία εάν πριν από έναν μήνα δεν εξέφραζε εντελώς διαφορετική «γραμμή» για το ίδιο ζήτημα. Συγκεκριμένα, στα τέλη Οκτωβρίου ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε στο «Κόντρα»:

«Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται, όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνει το κράτος σε αυτό το θέμα, τα έχει κάνει όλα. Από δω και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει θέλω να εμβολιαστώ, δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα…».

Διαβάστε επίσης: «Σπάει» τη γραμμή ο Οικονόμου: «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν απέδωσε»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter