Γέρακας: Συνελήφθη private banker με πλαστά χαρτιά που χρέωσε το Δημόσιο με 5,6 εκατ. ευρώ

Γέρακας: Συνελήφθη private banker με πλαστά χαρτιά που χρέωσε το Δημόσιο με 5,6 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη 66χρονος Έλληνας φυγόδικος στον Γέρακα ο οποίος με πλαστά χαρτιά χρέωσε το Δημόσιο με 5,6 εκατ. ευρώ, και περνά την Τρίτη το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Ο 66χρονος διέμενε σε σπίτι στη Νέα Πεντέλη κι είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για συνέργεια σε πλαστογραφία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Εντοπίστηκε ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Γέρακα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 66χρονος, έχοντας την ιδιότητα του private banker, και εκπροσωπώντας ελβετική τραπεζική εταιρεία στη χώρα μας, με τη συνδρομή συνεργών του που ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης επενδυτικής εταιρείας, κατήρτισαν πλαστά έγγραφα. Έτσι κατάφεραν να εντάξουν την εν λόγω εταιρεία σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα κρατικών επιχορηγήσεων.

Πάνω από 5.600.000 ευρώ ως προκαταβολή εκταμιεύθηκαν από τους απατεώνες προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο. Ο 66χρονος με στόχο να διαφύγει της σύλληψης, χρησιμοποιούσε -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές – την ιταλική υπηκοότητα, δελτίο ταυτότητας των Ιταλικών αρχών, το οποίο από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε νόμιμα.

Έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές διάφορες υποθέσεις και συγκεκριμένα για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις νομοθεσίας περί επιταγών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter