Γεράνεια Όρη: Διάσπαρτες εστίες και αποκαΐδια παντού – Συγκλονιστικές εικόνες από drone (Video)

Γεράνεια Όρη: Διάσπαρτες εστίες και αποκαΐδια παντού – Συγκλονιστικές εικόνες από drone (Video)

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές εστίες, παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το βραδύ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

«Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη», αναφέρει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης,

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά (7) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, ένα (1) Ε/Π και ακόμη ένα (1) Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  θα βρεθεί σήμερα  στις 9 το πρωί, στο Αλεποχώρι, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter