Γεραπετρίτης για Λιγνάδη: «Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά» (Video)

Γεραπετρίτης για Λιγνάδη: «Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά» (Video)

Θεσμική θεωρεί την αντιμετώπιση της υπόθεσης Δημήτρη Λιγνάδη ο Γιώργος Γεραπετρίτης, θέλοντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική σιωπή περίπου 20 ημερών αλλά και την άρνηση της Λίνας Μενδώνη στο μαζικό αίτημα παραίτησής της.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τις καταγγελίες της 6ης Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την παραίτηση του «σκηνοθέτη – ηθοποιού», η οποία υπεβλήθη αμέσως. «Ξέρετε όμως ποια είναι η διαφορά μας;» διερωτήθηκε και συνέχισε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση:

«Εμείς, επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη των πραγμάτων δεν θα βγάζαμε ποτέ τον κύριο Λιγνάδη να τον καταδικάσουμε εκείνη την ημέρα. Δεν θα τον εκθέταμε με τον τρόπο που εσείς θα πράττατε, ίσως, σε μιαν άλλη περίπτωση. Αυτό που σήμερα ζητάτε. Γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε εφόσον δεν υπήρχε καμία επώνυμη καταγγελία. Αυτό ζητάτε. Αλλά αυτό δεν έγινε. Γιατί η Ελλάδα τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση διατηρεί το συνταγματικό τεκμήριο του κράτους δικαίου».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε και οδηγήθηκε λίγες μέρες μετά στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε, δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά, δεν πήγαμε στο δικαστήριο να ζητήσουμε να του επιβληθούν κυρώσεις. Ακολουθήσαμε την οδό που το Σύνταγμα επιβάλλει». Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει έρευνα στην οικία και τα τηλέφωνα του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, απάντησε πως «αυτή η κυβέρνηση εντολές για κατ’ οίκον έρευνες για άρση απορρήτου δεν δίνει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter