Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από 1η Ιουλίου

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από 1η Ιουλίου

Έτοιμη να δεχτεί τουρίστες από 1η Ιούλιου θα είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από την 1η Ιουλίου θα είμαστε σε θέση να δεχθούμε τους ξένους επισκέπτες υπό συνθήκες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία», είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι «η Ελλάδα διαφημίζεται ως ο απολύτως υγιής προορισμός, ως προορισμός ασφάλειας της υγείας».

Από την άλλη πλευρά είπε, υπάρχουν χώρες που ενθαρρύνουν τους δικούς τους πολίτες να παραμείνουν εντός της χώρας, «όχι κατ’ ανάγκη για υγειονομικούς λόγους, περισσότερο οικονομικούς. Αυτού του τύπου τα διαφορετικά συμφέροντα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, η Ελλάδα έχει μία πολύ σθεναρή στάση, θα επιβάλλουμε στους επισκέπτες μας τα αναγκαία πρωτόκολλα, τα οποία θα είναι ένα ισόρροπο μείγμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας, χωρίς, όμως, από την άλλη πλευρά, να τίθενται δυσανάλογα εμπόδια στο τουριστικό μας προϊόν».

Στο ειδικότερο ερώτημα εάν η χώρα μας θα προχωρήσει ταυτοχρόνως και σε διακρατικές συμφωνίες για την έλευση επισκεπτών, ο υπουργός απάντησε ότι «μέσα στα όρια του δικαίου της ΕΕ, η Ελλάδα θα αναπτύξει μία τουριστική διπλωματία, η οποία θα διευκολύνει την άφιξη επισκεπτών ιδιαίτερα από χώρες, οι οποίες δεν έχουν προσβληθεί ευρέως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter