Γεραπετρίτης «αδειάζει» Μπακογιάννη για το Κόσοβο: Η Ελλάδα θα απέχει από το συμβούλιο υπουργών

Γεραπετρίτης «αδειάζει» Μπακογιάννη για το Κόσοβο: Η Ελλάδα θα απέχει από το συμβούλιο υπουργών

Η Ελλάδα θα απόσχει από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Υπουργών τον ερχόμενο μήνα όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αδειάζοντας επί της ουσίας την  εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ανεξαρτήτως «της θέσης που έχει εκφραστεί» η θέση της Ελλάδας παραμένει αναλλοίωτη δεδομένου ότι δεν έχουν εκπληρωθεί θεμελιώδη ζητήματα.

Διαβάστε επίσης –  Κύπρος: Οργή για την Μπακογιάννη – Θεωρούν ότι άνοιξε το δρόμο για το ψευδοκράτος

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατηγόρησε στις αρχές Απριλίου την εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόρα Μπακογιάννη, πως άλλαξε στάση για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, «μετά από ένα τηλεφώνημα», και «παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την Ένωση Σερβικών Δήμων (ZSO)».

Η έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε την αντίδραση της Σερβίας η οποία δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την παράβλεψη των συμφωνηθέντων, καθώς η απόφαση για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου, αγνοεί το γεγονός πως δύο από τους τρεις όρους που είχαν συμφωνηθεί δεν έχουν εκπληρωθεί.

Δείτε επίσης: : Επίθεση Βούτσιτς κατά Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Γνωρίζω καλά από ποιον πήρες εντολή…» (Video)

«Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας» είπε ο Σέρβος πρόεδρος στην Ελληνίδα πολιτικό…

Η ZSO είναι το σχέδιο για αυτοδιοικούμενη ένωση δήμων με πλειοψηφικό σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο. Αυτό προέκυψε από τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013, την οποία υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter