Γεραπετρίτης: «Η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας θα γίνει όταν θα υπάρξει πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Γεραπετρίτης: «Η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας θα γίνει όταν θα υπάρξει πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Την στιγμή που στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί «χάος» σε ότι αφορά την διαχείριση της Συμφωνίας των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία και των μνημονίων συνεργασίας που δεν έχουν υπογραφεί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη του στο MEGA, είπε ότι η «κύρωση των μνημονίων θα έρθει όταν η ελληνική πολιτεία αξιολογήσει, ότι θα υπάρξει πιστή εφαρμογή της συμφωνίας».

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι «η ελληνική πολιτεία είναι υπέρ της ένταξης των δυτικών βαλκανικών χωρών στην ΕΕ», ενώ για τις προκλητικές δηλώσεις της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε ότι «είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά και καθολική αντίδραση από τα όργανα της ΕΕ. Η πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για ένταξη στην ΕΕ».

Τα «παιδιά του ΛΑΟΣ» κλείνουν το μάτι στα ακροδεξιά ακροατήρια

Όλα αυτά τη στιγμή που πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως ο Θάνος Πλεύρης δηλώνουν «μακάρι να ξυπνούσαμε και να μην υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι «εφόσον καταπατήσουν τη συμφωνία η καταγγελία της θα είναι μονόδρομος».

Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης, είπε ότι «δεν την κυρώνουμε εδώ και 5 χρόνια και δεν θα την φέρουμε προς κύρωση γιατί είναι κατασκευαστικά προβληματική». Είναι εμφανές ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν διαφορετικές γραμμές, οι οποίες απευθύνονται στα διαφορετικά ακροατήρια. Από την μία η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος κλείνει το μάτι στους «μακεδονομάχους» και από την άλλη στελέχη από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ, μιλάνε με πιο «θεσμική» φωνή.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας – Ζάεφ: Διοργανώνουν διεθνή διάσκεψη στην Αθήνα στην επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών

Καυστική ανάρτηση Κοτζιά για Πρέσπες: «Κατά την “εθνικοφροσύνη της ανοησίας” για τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης φταίει ο… Ελ. Βενιζέλος και εγώ»

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για Αυγενάκη: Αντισυνταγματικός ο νόμος για ηλικιακό περιορισμό συμμετοχής σε εκλογές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter