Γερασιμίδου για φωτιά στην Πεντέλη: «Μαζεύουμε τα κομμάτια μας» – «Οργανωμένο σχέδιο για να μπουν ανεμογεννήτριες»

Γερασιμίδου για φωτιά στην Πεντέλη: «Μαζεύουμε τα κομμάτια μας» – «Οργανωμένο σχέδιο για να μπουν ανεμογεννήτριες»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από την πυρκαγιά στην Πεντέλη περιέγραψε η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ, το σπίτι της οποίας παραδόθηκε στις φλόγες.

«Είδαμε ότι πλησιάζει η φωτιά, αλλά δεν φανταζόμασταν ότι θα καούμε. Έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές στο παρελθόν. Στις 4 φύγαμε γιατί ήταν αφόρητος ο καπνός», είπε και τόνισε ότι δεν έλαβαν ποτέ κανένα μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής.

Η κυρία Γερασιμίδου μίλησε επίσης για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι το σπίτι της είχε καταστραφεί. Όπως είπε, εκείνη είχε απομακρυνθεί από το σημείο όταν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνηκτική και μια γειτόνισσά της την ενημέρωσε με κλάματα ότι καίγεται το σπίτι της.

Παράλληλα, τόνισε πως τα πυροσβεστικά ήρθαν για να τους βοηθήσουν το απόγευμα, όταν το σπίτι είχε πια καεί. «Ήρθαν όλοι το απόγευμα όταν το σπίτι είχε σβηστεί και μαζεύαμε τα κομμάτια μας» είπε. 

«Μείναμε χωρίς ρούχα, χωρίς παπούτσια, χωρίς τίποτα. Καήκανε τα μισά μου βιβλία» πρόσθεσε.

Η κυρία Γερασιμίδου μίλησε επίσης για «οργανωμένο σχέδιο» προκειμένου να μπουν ανεμογεννήτριες. Όταν η Μαρία Αναστασοπούλου της είπε πως ακόμα και ο πρωθυπουργός άφησε το ενδεχόμενο του εμπρησμού ανοιχτού εκείνη απάντησε:  «Ο πρωθυπουργός μιλάει για εμπρησμούς ιδιωτών, τσιγάρων κλπ. Ο πρωθυπουργός δε μιλάει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να μπουν εκείνες οι ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη χωρίς πράσινο».

Τέλος, είπε ότι στο εξής θα προσπαθήσουν να σώσουν ό,τι σώζεται από το σπίτι. «Το σπίτι θα γίνει πιο μικρό, αλλά απαιτεί χρήμα και χρόνο και αυτά που έμειναν δεν είναι κατοικήσιμα. Δεν υπάρχει νερό και ρεύμα.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter