Γερμανία: 170 βουλευτές ζητούν από την Τουρκία να ελευθερώσει τον ανταποκριτή της Die Welt

Γερμανία: 170 βουλευτές ζητούν από την Τουρκία να ελευθερώσει τον ανταποκριτή της Die Welt

Σχεδόν 170 Γερμανοί βουλευτές, με ανοιχτή επιστολή τους, ζητούν την “τάχιστη” απελευθέρωση του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την τουρκική αστυνομία με την κατηγορία της “τρομοκρατίας”.

“Όπως συμβαίνει σε όλους τους δημοσιογράφους και όλα τα πνεύματα που ασκούν κριτική, η δουλειά (του Ντενίζ Γιουτζέλ) προκαλεί καμιά φορά αποδοκιμασίες” γράφουν οι 166 βουλευτές, από όλο το πολιτικό φάσμα που εκπροσωπείται στην Μπούντεσταγκ, το γερμανικό κοινοβούλιο. Όμως ταυτόχρονα αυτό είναι και μια ένδειξη “της ελευθερίας της σκέψης και της ανοιχτής συζήτησης”, συνεχίζουν στην επιστολή τους που απευθύνεται στον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γερμανία, τον Αλί Κεμάλ Αϊντίν.

Αυτή ακριβώς η ανοιχτή συζήτηση “είναι το καλύτερο όργανο κατά της τρομοκρατίας” κάτι για το οποίο “παραδόξως κατηγορείται” ο δημοσιογράφος.

Ο 43χρονος δημοσιογράφος καταζητείτο από την αστυνομία για τα ρεπορτάζ του σχετικά με την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα μηνύματα που κλάπηκαν από τους χάκερ αποκαλύπτουν τις πολιτικές πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης και τη στρατηγική χειραγώγησης της κοινής γνώμης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιουτζέλ προσήλθε μόνος του στις 14 Φεβρουαρίου στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση προσωπικών δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα.

Οι βουλευτές ζητούν από τον πρεσβευτή της Τουρκίας να φροντίσει ώστε ο Γιουτζέλ να αποφυλακιστεί σύντομα και να μπορέσει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να εργάζονται ελεύθερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter