Γερμανία: 500 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μέτρα στήριξης όλων των κλάδων της γερμανικής Οικονομίας.

«Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό μέτρο εγγύησης που έχει υπάρξει ποτέ για την αντιμετώπιση μιας κρίσης» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ (CDU). Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου ο σοσιαλδημοκράτης Υπουργός Οικονομικών της Όλαφ Σόλτς πρόσθεσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση βάζει όλα τα όπλα στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν την απεριόριστη χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις που θα υποστούν απώλειες λόγω της πανδημίας COVID 19. Αρχικά το κράτος θα διαθέσει μισό τρισεκατομμύριο ευρώ για το αυτό σκοπό. Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με τους Γερμανούς αξιωματούχους είναι μόνο η αρχή. Η οικονομική στήριξη αφορά όλους τους κλάδους της οικονομίας από οδηγούς ταξί, τους δημιουργικούς κλάδους αλλά και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο Γερμανικός δείκτης τιμών χρηματιστηρίου (DAX) ανέβηκε κατά επτά μονάδες.

Πηγή Handelsblatt

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.