Γερμανία: 53.000 κρούσματα κορονοϊού και 201 θάνατοι σε 24 ώρες – Σχέδια για καθολικό lockdown

Γερμανία: 53.000 κρούσματα κορονοϊού και 201 θάνατοι σε 24 ώρες – Σχέδια για καθολικό lockdown

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 52.970 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.248.291, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ο αριθμός τους υποχώρησε από το ρεκόρ της προηγουμένης (65.371) μεν, αλλά έμεινε πάνω από το άνευ προηγουμένου ως αυτόν τον μήνα επίπεδο των 50.000 μολύνσεων, το οποίο έχει ξεπεραστεί τέσσερις φορές μέχρι στιγμής μέσα στον Νοέμβριο.

Οι θάνατοι 201 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 98.739 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: «Θα περάσουμε πολύ άσχημα Χριστούγεννα»

Θα περάσουμε πραγματικά πολύ άσχημα Χριστούγεννα, αν δεν λάβουμε μέτρα τώρα», προειδοποίησε σε δραματικό τόνο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς, οι οποίοι «δεν μας ακούν». Από την άλλη πλευρά, ενόψει της σημερινής διάσκεψης των Πρωθυπουργών των κρατιδίων με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η κυβέρνηση της Σαξονίας σχεδιάζει γενικό lockdown τριών εβδομάδων από τις 15 Δεκεμβρίου, με κλειστά εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία. Στην Αυστρία, την απόφασή τους για lockdown ακόμη και των εμβολιασμένων ανακοίνωσαν ήδη τα κρατίδια της ‘Ανω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Στα όρια τους τα νοσοκομεία – Φόβοι για κατάρρευση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

«Έπειτα από 21 μήνες πανδημίας δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι ίσως να μην αναγνωρίζονται αυτά που λέμε εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι», δήλωσε ο Λόταρ Βίλερ σε μια μάλλον ασυνήθιστα συναισθηματική τοποθέτησή του, προειδοποιώντας για έκρηξη κρουσμάτων και νεκρών το προσεχές διάστημα. «Από τους 50.000 ανθρώπους που μολύνονται κάθε μέρα, οι 400 μπορεί να πεθάνουν τις επόμενες εβδομάδες. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει γι’ αυτό», προειδοποίησε ο κ. Βίλερ σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ και τόνισε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι δύο ή και τρεις φορές μεγαλύτερος. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται και ποτέ δεν ήμασταν πιο ανήσυχοι. Ο αριθμός σοβαρά αρρώστων με Covid-19 αυξάνεται και σε κάποιες περιοχές ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλοι σοβαρά άρρωστοι πρέπει να αναζητούν κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επί δύο ή τρεις ώρες. Η προσφορά δεν συνάδει πλέον με τους κανόνες σε όλα τα ομοσπονδιακά κράτη», παραδέχθηκε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter