Γερμανία: Αντίθετος στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας ο Όλαφ Σόλτς

Γερμανία: Αντίθετος στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας ο Όλαφ Σόλτς

Την ανάγκη οι κυρώσεις απέναντι στην Ρωσία να έχουν ισχυρό αντίκτυπο, αλλά ταυτόχρονα να είναι και διαχειρίσιμες για την οικονομία των χωρών που τις επιβάλλουν επανέλαβε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο εμπάργκο στην προμήθεια ρωσικής ενέργειας.

Μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων στα πλαίσια κοινής συνέντευξης του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της G7 που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε για να προσθέσει πως «το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, των οποίων η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κανείς δεν πρέπει να υποστεί μόνος τις επιπτώσεις υπό αυτή την έννοια».

Τέλος εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει μέλος της G20 (από την G8 αποκλείστηκε το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας), ενώ ανάλογο ερώτημα διατύπωσε και για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«Αυτό όμως θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των μελών», διευκρίνισε. «Είναι ωστόσο προφανές ότι αυτή τη στιγμή είμαστε απασχολημένοι με το πώς οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορέσουν να έχουν περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Σολτς.

«Η αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή άλλαξε τα πάντα», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε πέρα από τις κυρώσεις και να δείξουμε στον Ρώσο πρόεδρο ότι «ο πόλεμος θα έχει ένα τίμημα που δεν μπορεί καν να διανοηθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter