Γερμανία: Aπεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΜ με αίτημα νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Γερμανία: Aπεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΜ με αίτημα νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς είχε διαταραχθεί σήμερα το πρωί σε όλη τη Γερμανία έπειτα από την έκκληση για απεργία που απηύθυνε το ισχυρό συνδικάτο Ver.di, το οποίο ζητεί να γίνει διαπραγμάτευση μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας σε εθνική κλίμακα.

«Το Ver.di καλεί τους μισθωτούς των δημόσιων μεταφορών σε προειδοποιητική απεργία» για «να αυξήσουν την πίεση», ανέφερε το συνδικάτο σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, η κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς είχε περιοριστεί δραστικά από τις 04:00 (ώρα Ελλάδας).

Στο Βερολίνο δεν κυκλοφορεί «σχεδόν κανένα λεωφορείο, συρμός του μετρό ή τραμ», ενώ στο Αμβούργο «δεν θα λειτουργήσει κανένας συρμός του μετρό» μέχρι τις 13:00, είχαν προειδοποιήσει οι εταιρείες μεταφορών των δύο πόλεων.

Στο Μόναχο, στη νότια Γερμανία, «δεν λειτουργεί το μετρό» και «κυκλοφορούν μόνο τα μικρά λεωφορεία», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της MVG, που εκμεταλλεύεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απεργία δεν αφορά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.

Το συνδικάτο Ver.di ζητεί να αρχίσει διαπραγμάτευση για μια συλλογική σύμβαση η οποία να ισχύσει στο σύνολο της χώρας για τους 87.000 μισθωτούς του τομέα.

Το Ver.di ζητεί «να σταματήσει η άνιση μεταχείριση των μισθωτών στα διάφορα κρατίδια» και καλεί για κοινούς κανόνες σε ό,τι αφορά τις αργίες και τα πριμ.

Όμως η οργάνωση VKA, που εκπροσωπεί τους εργοδότες του τομέα στη Γερμανία, «αρνήθηκε αυτές τις διαπραγματεύσεις», σύμφωνα με το συνδικάτο.

«Η συμπεριφορά της Ver.di είναι ανεύθυνη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης», υποστήριξε από την πλευρά της η VKA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η απεργιακή κινητοποίηση επρόκειτο να λήξει στις περισσότερες πόλεις γύρω στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter