Γερμανία: Απεργιακό μπλακ άουτ την Τρίτη στα αεροδρόμια Βερολίνου και Αμβούργου

Γερμανία: Απεργιακό μπλακ άουτ την Τρίτη στα αεροδρόμια Βερολίνου και Αμβούργου

Σε απεργιακή κινητοποίηση κάλεσε το γερμανικό συνδικάτο Verdi στις 13 Μαρτίου στα βόρεια αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου, κάτι που είπε ότι πιθανότατα θα προκαλέσει μεγαλύτερες ουρές για τους επιβάτες και ακυρώσεις πτήσεων.

Οι απεργίες θα επηρεάσουν το διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, καθώς και τα μικρότερα αεροδρόμια του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Βρέμης, ανέφεραν το Σάββατο σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τα αρμόδια περιφερειακά παραρτήματα του συνδικάτου του τομέα των υπηρεσιών.

Το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε ότι κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας να απεργήσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου με αιτήματα για τις αμοιβές στα νυχτερικά, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Η απεργία στις αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, της easyJet και της Air France-KLM θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες και θα τελειώσει αργά το βράδυ.

Θα είναι η τελευταία από μια σειρά απεργιών και διαμαρτυριών που έπληξαν μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, καθώς οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας λεηλατούν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία της COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Το Verdi ζητά την κατάλληλη αμοιβή για το προσωπικό ασφαλείας πτήσεων που εργάζεται σε δυσμενείς στιγμές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γερμανικό συνδικάτο. «Οι μισθοί μας δεν έχουν βελτιωθεί από το 2006, και από το 2013 διαπραγματευόμαστε συνεχώς μια αύξηση των μισθών».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η πλειονότητα των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας και της Βόννης καθηλώθηκαν από την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε το Verdi.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter