Γερμανία: Αριστερά και Πράσινοι στηρίζουν τα σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης

Γερμανία: Αριστερά και Πράσινοι στηρίζουν τα σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τόσο το Die Linke, όσο και οι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης φον ντερ Λάιεν για τη σωτηρία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η πρόταση της προέδρου της Κομισιόν συζητήθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο λαμβάνοντας υποστήριξη, υπό όρους, από την Αριστερά, τους Πράσινους.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke, Φάμπιο Ντε Μάζι υποστήριξε πως: «Αν η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πυρετό, ούτε η Γερμανία μπορεί να αναρρώσει». Από την πλευρά της, η επικεφαλής Ευρωπαϊκής Πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας των
Πρασίνων, Φραντσίσκα Μπράντνερ, επέμεινε να διασφαλισθεί ότι «αυτά τα
χρήματα δεν θα τα λάβουν καταστροφείς της δημοκρατίας. Η λήψη των
κονδυλίων θα πρέπει να συνδεθεί με την τήρηση των αρχών του κράτους
δικαίου»
, τόνισε.

«Επένδυση για το μέλλον της Ευρώπης», χαρακτήρισε τα σχέδια της Κομισιόν ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Aντρέας Γιουνγκ, ωστόσο η βουλευτής του κόμματος Πατρίσια Λιπς, τόνισε πως «κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να φέρει ευθύνη για τα δικά της χρέη».

Για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το σχέδιο ανάκαμψης αφορά «την ίδια τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς», όπως σημείωσε ο βουλευτής Αντρέας Σβαρτς, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) προτρέπουν την Ένωση «να προσδιορίσει προηγουμένως τις ακριβείς ανάγκες (των χωρών οι οποίες
θα λάβουν την βοήθεια). Επιπλέον, θα πρέπει η χρήση των εν λόγω
κονδυλίων να μην αφεθεί στην απόλυτη δικαιοδοσία των εθνικών
κυβερνήσεων, ενώ το πρόγραμμα να μπορεί να ισχύσει μεσοπρόθεσμα, διότι
δεν πρόκειται για μηχανισμό ταχείας επίλυσης της κρίσης».

Στην απέναντι όχθη βρίσκεται η θέση του ακροδεξιού AfD. O βουλευτής του κόμματος Κάι Γκότσαλκ υπογράμμισε στην τοποθέτησή του πως «η βοήθεια είναι μια προσπάθεια να σωθεί από την πίσω πόρτα το ευρώ με το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα των Γερμανών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει την αλληλεγγύη μόνο όταν πρόκειται να πάρει χρήματα από την τσέπη των γερμανών φορολογουμένων»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter