Γερμανία: Άρμιν Λάσετ, ο μετριοπαθής διάδοχος της Μέρκελ

Γερμανία: Άρμιν Λάσετ, ο μετριοπαθής διάδοχος της Μέρκελ

Ο Άρμιν Λάσετ θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί την Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ στην αρχηγία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.

«Γνωρίζω το βάρος της ευθύνης που συνοδεύει αυτή τη δουλειά και θα κάνω τα πάντα για να τα πάμε καλά στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές και να εξασφαλίσω ότι στις εθνικές εκλογές ο καγκελάριος θα προέρχεται από το CDU», δήλωσε μετά τη νίκη του.

Ο Λάσετ θεωρείται ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την απερχόμενη καγκελάριο και είναι ο πιθανότερος να συνεχίσει την ίδια μετριοπαθή πορεία, αρνούμενος σύμπλευση με τις πιο δεξιές παρατάξεις. Μάλιστα, στην δημοσίευση των 10 σημείων του προγράμματός του μαζί με τον πολιτικό του εταίρο Γενς Σπαν, έβαλε διαχωριστική γραμμή με την δεξιά, θέτοντας το CDU ως το volkspartei, το κόμμα που ψηφίζει μαζικά ο λαός, με κάποιες αριστερίζουσες επιρροές όσον αφορά την εργατική πολιτική αλλά συντηρητική οικονομική πολιτική.

Καθολικός στο θρήσκευμα με καταγωγή από τη Ρηνανία, ήταν πάντα πιστός συνεργάτης στον εκάστοτε επικεφαλής του κόμματος, υπηρετώντας τόσο υπό τη Μέρκελ όταν ήταν πρόεδρος του κόμματος όσο και υπό την Κραμπ-Κάρενμπάουερ. Είχε υποστηρίξει τη Μέρκελ στο παρελθόν στις πολιτικές της για την οικονομία και την μετανάστευση. Η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι μετριοπαθής, «αποφεύγοντας τις ακραίες καταστάσεις», ενώ θα επικεντρωθεί στην κοινωνική συνοχή και την πιο φιλική στην κοινωνία οικονομία της αγοράς, γνωστή και ως καπιταλισμός του Ρήνου. Μια από τις πρώτες του ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι η αναθεώρηση της θέσης του ουγγρικού κυβερνώντος κόμματος Fidesz στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter