Γερμανία: Αυτός είναι ο ακροδεξιός μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο (Photos – Video)

Γερμανία: Αυτός είναι ο ακροδεξιός μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο (Photos – Video)

Ο 43χρονος Γερμανός Τομπίας Ρ. φέρεται να είναι ο ύποπτος του μακελειού στην πόλη Χανάου, ανατολικά της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών «ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην πόλη Χανάου». Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως κοντά στη σορό του άνδρα εντοπίστηκε νεκρό ακόμη ένα άτομο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μητέρα του δράστη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Guardian, ο δράστης όταν επέστρεψε σπίτι μετά το μακελειό και στη συνέχει αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο δράστης είχε άδεια για κυνήγι.

Η φωτογραφία του υπόπτου δημοσιεύτηκε στα γερμανικά μέσα.

Σύμφωνα με την Bild, σε επιστολή του ο δράστης αποκαλύπτει πως τα κίνητρά του ήταν ξεκάθαρα ακροδεξιά. Συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο ο δράστης φέρεται να λέει ότι «συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία, θα πρέπει να εξοντωθούν».

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι στους ανθρώπους στο Χάναου, όπου στο κέντρο της πόλης διεπράχθη ένα φρικτό έγκλημα», έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το χρονικό της επίθεσης

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω από το μπαρ Midnight στην πόλη Χανάου, στην καρδιά της πόλης Χανάου. Στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ, περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το πρώτο μπαρ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ακολούθησε δεύτερο τουφεκίδι, στο Arena Bar. Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο των ανθρώπων που κάπνιζαν, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που πρόσθεσε πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Οι αρχές εντόπισαν ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο το οποίο φαίνεται να είναι και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης για τις μετακινήσεις του. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος για τη διάπραξη των επιθέσεων βρέθηκε από εδικές δυνάμεις «νεκρός μέσα στο σπίτι του». Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλεύτρια της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Χανάου Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».

Η έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση συνεχίζεται. Το κίνητρο για τις επιθέσεις δεν είναι ακόμα γνωστό και δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα θύματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.

Το Χανάου βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο ς της Έσσης στη νοτιοδυτική Γερμανία, 20χλμ. Ανατολικά της Φρανκφούρτης και χει περίπου 100.000 κατοίκους.

https://www.youtube.com/watch?v=LcbENLRpTb4

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter