Γερμανία: Αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο

Γερμανία: Αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η εξασθένηση του μεταποιητικού τομέα πλήττει την αγορά εργασίας της μεγαλύτερης γερμανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι ο αριθμός των ανέργων, προσαρμοσμένος για την εποχικότητα, αυξήθηκε κατά 8.000 στα 2,279 εκατομμύρια, έναντι 2.000 που προβλεπόταν σε έρευνα του Reuters.

H ύφεση του μεταποιητικού τομέα, που προκλήθηκε από την εξασθένιση των εξαγωγών, έχει επηρεάσει την ισχυρή αγορά εργασίας της Γερμανίας, η οποία αποτελεί και τη βάση του αναπτυξιακού κύκλου με αιχμή την κατανάλωση. Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση στην ανεργία ήταν η υψηλότερη από τον Μάιο. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε σταθερό στο 5% – ελαφρά πάνω από το χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ του 4,9% που σημειώθηκε το 2019.

«Ο αδύναμος οικονομικός κύκλος έχει ορατά σημάδια (στην αγορά εργασίας), δήλωσε ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, Ντέτλεφ Σέελε. Οι οικονομολόγοι αναμένουν μικρή αύξηση της ανεργίας φέτος, αλλά ο ισχυρός τομέας υπηρεσιών αναμένεται να οδηγήσει στην είσοδο περισσότερων Γερμανών στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter