Γερμανία: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών ζητά ο νέος υπουργός Άμυνας

Γερμανία: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών ζητά ο νέος υπουργός Άμυνας

«Δεν επαρκούν τα 100 δισ. ευρώ του ειδικού ταμείου αμυντικών δαπανών για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της Γερμανίας» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Ο Πιστόριους, που ανέλαβε το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα μετά την παραίτηση της προκατόχου του, δήλωσε όπως μεταδίδει το Reuters ότι η Γερμανία θα πρέπει επίσης να αυξήσει τις ετήσιες τακτικές αμυντικές δαπάνες της, από το τρέχον επίπεδο των 50 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σε ερώτηση αν η Γερμανία θα έστελνε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο προετοιμάζει το επόμενο αίτημα του μετά την έγκριση από τη Γερμανία για την παράδοσης αρμάτων μάχης Leopard 2, ο Πιστόριους τόνισε ότι «αυτό αποκλείεται».

Η τοποθέτηση του Πιστόριους έρχεται λίγα 24ωρα αφότου ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε πως αναμένει από τα κράτη μέλη της συμμαχίας την αύξηση των αμυντικών δαπανών τους και ενώ το Βloomberg προαναγγέλλει νέα ρωσική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία την άνοιξη.

Πηγή: Der Spiegel, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter