Γερμανία: Βουλευτές πιέζουν για απαγόρευση εισόδου στον Ερντογάν – «Θα στέλναμε λάθος μήνυμα» λέει η Καγκελαρία

Γερμανία: Βουλευτές πιέζουν για απαγόρευση εισόδου στον Ερντογάν – «Θα στέλναμε λάθος μήνυμα» λέει η Καγκελαρία

Έντονες πιέσεις δέχεται η Καγκελάριος Μέρκελ να απαντήσει στην σύλληψη του Γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία με απαγόρευση εισόδου του Ερντογάν στην Γερμανία.

Κοινή γνώμη και πολιτικό σύστημα είναι έξαλλοι με την φυλάκιση του γερμανού Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt. Είναι ο πρώτος Γερμανός πολίτης που φυλακίζεται στην Τουρκία. 

Οι Γερμανοί πολιτικοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και αναμένουν ότι στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα για το δημοψήφισμα, ο Ερντογάν, θα κάνει περιοδεία στην Γερμανία – όπως είχε κάνει και το 2011 και το 2014 – ζητούν να του απαγορευτεί αυτή η δυνατότητα. 

Η Αυστρία έχει ήδη στείλει μήνυμα στον Τούρκο ηγέτη ότι είναι ανεπιθύμητο να μεταφέρει τον προεκλογικό του αγώνα στη χώρα προκείμενου να μαζέψει ψήφους από τους Τούρκους μετανάστες. 

Χθες όμως ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ δηλωσε ότι μια τέτοια “απαγόρευση” θα έστελνε ενδεχομένως “λάθος μήνυμα”.

Ο κύριος Στέφεν Ζάιμπερ  δήλωσε ότι: Η Γερμανική Κυβέρνηση καταδικάζει τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και του τύπου που επικρατεί στην Τουρκία. Αν όμως καταδικάζουμε μια άλλη χώρα για τους περιορισμούς, πρέπει να διαφυλάξουμε την ελευθερία στο πλαίσιο του νόμου στη δική μας χώρα. Πρέπει να δείξουμε ότι τηρούμε αυτό που απαιτούμε από τους άλλους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter