Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες και δύο νεκροί από ανεμοστρόβιλο (Video)

Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες και δύο νεκροί από ανεμοστρόβιλο (Video)
Πηγή: Twitter

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη Πάντερμπορν στη δυτικής Γερμανία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ κατέστρεψε στέγες, ξερίζωσε δέντρα και μεγάλα κομμάτια από συντρίμμια παρασύρθηκαν από τους ανέμους χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα μάλιστα την αστυνομία, δύο Γάλλοι πολίτες, 59 ετών και οι δύο, έχασαν τη ζωή τους όταν το μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς παρασύρθηκε από ισχυρή ριπή ανέμου λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο στο Μπάλενστεντ, 175 χλμ. νοτιοδυτικά του Βερολίνου. Ο πύργος ελέγχου είχε καλέσει τους άτυχους Γάλλους να προσγειωθούν λόγω της πρόβλεψης για απότομη αλλαγή του καιρού, αλλά όπως ανακοινώθηκε «φαίνεται ότι χτυπήθηκαν από ριπή ανέμου και το αλεξίπτωτο πλαγιάς συνετρίβη σε χωράφι πέφτοντας από ύψος περίπου 40 μέτρων».

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι αναμένονταν ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι στη δυτική και κεντρική Γερμανία για την Παρασκευή, αλλά και ριπές ανέμου έως και 130 χλμ./ώρα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν την Πέμπτη, καθώς εξαιτίας των καταιγίδων διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ πλημμύρες καταγράφηκαν σε μεγάλες εκτάσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, οι τραυματίες μετά τον ανεμοστρόβιλο υπολογίζονται σε «30 με 40» και τουλάχιστον 10 από αυτούς «είναι σοβαρά». Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να μην παρεμποδίσουν τις προσπάθειες διάσωσης και να μη θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους.

Σφοδρές ζημιές από την καταιγίδα αναφέρθηκαν και στην πόλη Λίπσταντ. Το καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι παγιδεύτηκαν προσωρινά σε μια τοπική υπαίθρια πισίνα, αφού πεσμένα δέντρα τους έκλεισαν την έξοδο.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter