Γερμανία: Διαφορά στήθους SPD – CDU δίνει νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Διαφορά στήθους SPD – CDU δίνει νέα δημοσκόπηση

Στη μία μονάδα μείωσε τη διαφορά του από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), έξι μήνες πριν τις ομοσπονδιακές, βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τη διενήργησε του ινστιτούτο Allensbach, στο διάστημα 6 – 19 Μαρτίου και θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Τετάρτης, της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. Δείχνει ότι το CDU βρίσκεται στο 34%, έχοντας κερδίσει μία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Φεβρουάριο. Το SPD με τον νέο ηγέτη του και υποψήφιο για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, έχει κερδίσει 2,5 μονάδες και το ποσοστό του έφτασε στο 33%.

Η ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει πέσει στο 7%, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Νοέμβριο του 2015. Το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) παραμένει στο 8%, γεγονός που την καθιστά τρίτο κόμμα. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,5%, ενώ στο κοινοβούλιο μπαίνουν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που συγκεντρώνουν 6,5%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter