Γερμανία: Διευθυντής μπαλέτου επιτέθηκε σε κριτικό τέχνης με περιττώματα σκύλου

Γερμανία: Διευθυντής μπαλέτου επιτέθηκε σε κριτικό τέχνης με περιττώματα σκύλου
Πηγή: Twitter

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι διευθυντής ενός κορυφαίου θιάσου μπαλέτου στη Γερμανία τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ερευνάται από την αστυνομία, αφού επιτέθηκε σε μία κριτικό τέχνης με περιττώματα σκύλου, όπως μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung την Κυριακή, ο Μάρκο Γκέκε, επικεφαλής του μπαλέτου στην Κρατική Όπερα του Ανόβερου, επιτέθηκε, αρχικά φραστικά, στη δημοσιογράφο Βίμπκε Χούστερ, στο διάλειμμα της πρεμιέρας μίας παράστασης μπαλέτου.

Η επίθεση φέρεται να συνδέεται μία παλαιότερη κριτική που είχε γράψει η Χούστερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η FAZ αναφέρει ότι ο Γκέκε απείλησε την κριτικό ότι θα της απαγορεύσει την είσοδο στην Κρατική Όπερα του Ανόβερου και στη συνέχεια «άπλωσε στο πρόσωπό της μια χάρτινη σακούλα με περιττώματα σκύλου».

Ο Γκέκε ζήτησε συγγνώμη από την Χούστερ για την «απολύτως απαράδεκτη ενέργειά» του, μέσω δήλωσής στο CNN την Τρίτη. «Εκ των υστέρων, αντιλαμβάνομαι ότι ήταν μια ντροπιαστική πράξη εν θερμώ» δήλωσε, προσθέτοντας πως είχε προηγθεί μία περίοδος έντασης με δύο πρεμιέρες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η Κρατική Όπερα του Ανόβερου έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Γκέκε, τη Δευτέρα, απαγορεύοντάς του την είσοδο στην όπερα. «Ο διευθυντής του μπαλέτου Μάρκο Γκέκε παραβίασε όλες τις αρχές της Κρατικής Όπερας του Ανόβερου με την παρορμητική αντίδρασή του προς τη δημοσιογράφο Βίμπκε Χούστερ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, προσέβαλε βαθύτατα, προσωπικά την κ. Χούστερ και έτσι αναστάτωσε με τον πιο ακραίο τρόπο το κοινό, τους υπαλλήλους, και την κοινότητα», ανέφερε η Κρατική Όπερα του Ανόβερου σε ανακοίνωσή της στο CNN.
Πηγή: FAZ, CNN

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter