Γερμανία: Διώξεις σε 5 ακροδεξιούς που ετοίμαζαν πραξικόπημα και απαγωγή του υπουργού Υγείας

Γερμανία: Διώξεις σε 5 ακροδεξιούς που ετοίμαζαν πραξικόπημα και απαγωγή του υπουργού Υγείας

Διώξεις σε πέντε ακροδεξιούς για εσχάτη προδοσία άσκησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας την Δευτέρα.

Η συγκεκριμένη εξτρεμιστική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, σχηματίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2022 και είχε θέσει ως στόχο της «την πυροδότηση συνθηκών εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία με τη χρήση βίας» ελπίζοντας ότι θα ανέτρεπε την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είχε αποδεχθεί ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την απώλεια ανθρώπινων ζωών, προστίθεται στην ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι πέντε ακροδεξιοί θα δρούσαν σε τρεις φάσεις: αρχικά, θα προκαλούσαν γενικό μπλακάουτ κάνοντας δολιοφθορά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, θα ακολουθούσε η απαγωγή του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και τέλος θα συγκαλούσαν μια εθνοσυνέλευση για να καθαιρέσουν την κυβέρνηση και να διορίσουν έναν νέο ηγέτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η «ιδεολογία» των συνομωτών φέρεται ότι επηρεάστηκε κατά κύριο λόγο από τη γυναίκα της ομάδας, την Ελίζαμπετ Ρ. (σ.σ. η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των κατηγορουμένων) η οποία ήταν αποφασισμένη να καταργήσει το σημερινό Σύνταγμα και να αναβιώσει τη Γερμανική Αυτοκρατορία με βάση το Σύνταγμα του 1871 και ένα «σύστημα αυταρχικής διακυβέρνησης».

Πηγή; Le Monde, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Σε πραξικόπημα στόχευε η τρομοκρατική οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» – 25 συλλήψεις

Συναγερμός στη Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 ακροδεξιοί ως ύποπτοι για επίθεση στο κοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter